Egy út, ami sokat elmond rólunk



Vegyünk elő egy papírt és tollat, majd töltsük ki a gyors személyiségtesztet!

A játékos önismereti tesztekben az a legjobb, hogy pár pillanat alatt olyasmit tudhatunk meg önmagunkról, amit talán álmunkban se gondoltunk volna. Most egy ilyen személyiségtesztet tölthetünk ki.


Vegyünk elő egy tollat és papírt, engedjük szabadjára a fantáziánkat, majd próbáljuk minél gyorsabban válaszolni a következő 10 kérdésre. Végül olvassuk el az elemzést!


1. Képzeld el, hogy egy út közepén állsz! Milyen ez az út? Egy forgalmas autópálya, földút, kavicsos ösvény?


2. Milyen irányban van tőled a nap? Este van?


3. Lassan elindulsz az út egyik irányába, de egy kerítéshez érkezel. Hogy néz ki a kerítés, miből készült? Fából, drótból, kőből, vagy más anyagból?


4. Hogy jutsz át a kerítésen? Van rajta egy kis kapu, vagy csak átmászol rajta?


5. Folytatod a sétát. Eljutsz egy erdő szélére. Írd le, hogy milyen a hely! Sötét vagy világos? Csak fenyőfákat látsz, vagy más növényeket is?


6. Az erdőn keresztül halad egy ösvény. Indulj el rajta! Séta közben meglátsz egy kulcsot a földön. Hogy néz ki? Mit csinálsz vele? Felveszed, otthagyod, egy fára akasztod?


7. Továbbindulsz az úton. Elérkezel egy vizes helyhez. Hogy néz ki? Egy csendes tó? Folyó? Vízesés? Mit csinálsz? Leülsz vagy belelépsz?


8. Elsétálsz a tó mellett. Meglátod a világ egyik legszebb házát, aminek ajtaján kilép álmaid nője/férfija, aki arra kér, hogy maradj ott örökre. Mit reagálsz?


9. A ház mögött közvetlenül találsz egy utat. Hogy néz ki? Van rajta valamiféle akadály? Ha igen, akkor olyan, mint az elsőnél (kerítés)?


10. Most pontosan hol helyezkedik el a nap?


A válaszok elemzése:


1. Az út azt szimbolizálja, hogy hogyan viselkedünk a környezetünkkel. Ha egy autópályát láttunk, amelyen rengeteg autó száguldott, akkor pörgős, elfoglalt emberek vagyunk, aki elég időt fordít a munkára és a szórakozásra.


Ha földút jelent meg, akkor csendesebb, nyugodtabb életet élünk. Próbáljuk a kezünkben tartani az irányítást, ugyanis nem akarjuk, hogy minden darabokra hulljon körülöttünk. Ha kátyúkat, kisebb kövekkel teli az út, akkor van kisebb-nagyobb dolog, ami mostanában zavar.


2. A nap a terveket, ötleteket, célokat jelképezi. Ha napfelkeltét képzeltünk el, akkor nagyon jó az esélye arra, hogy megfelelő úton haladunk az álmaink megvalósításával. Ha a fejünk felett volt a nap, akkor mostanában dolgozunk a terv teljesítésén. A napnyugta arra utal, hogy már több tervünk valóra vált.


3. A kerítés az akadályt jelenti. Minél magasabb, annál nagyobb az esélye annak, hogy felnagyítjuk a problémákat, amelyeken feleslegesen aggódunk.


4. A kerítés magunk mögött hagyása azt mutatja, hogy miképpen győzzük le az akadályokat. Ha átmásztunk a kerítésen, megkerültük, akkor rugalmas a problémamegoldó képességünk. Ha lyukat ütöttünk a kerítésen, akkor őszinte emberke vagyunk, aki elkapkodja a döntéseket.


5. Az erdő a belső világot szimbolizálja. Az, hogy sötét vagy világos az elképzeld erdőd, azt jelenti, hogy pozitívan vagy negatívan állunk-e hozzá az élethez. Ha csak fenyőt láttunk, akkor racionálisan gondolkodunk. A sokszínű erdő arról mesél, hogy szeretjük megismerni az újdonságokat.


6. Az elképzelt kulcs a boldogságot jelképezi. Minél kisebb a kulcs, annál fontosabb a párunkkal való kapcsolatunk, a boldogságunk és a spirituális kiegyensúlyozottságunk. Ha a kulcs hatalmas, akkor a tárgyi dolgok hoznak örömet az életünkben. Minél szebb a kulcs, annál fontosabb számunkra a külső.


Az, hogy mit csináltunk a kulccsal, azt mutatja meg, hogy mennyire aknázzuk ki a lehetőségeiket. Ha felakasztottuk egy fára, akkor gyakran nem vesszük észre, hogy milyen esélyek vesznek körül.


7. A víz az érzéseket jelképezi, illetve azt a személyt szimbolizálja, akit szeretünk. Minél mélyebb a víz, annál erősebb a kapcsolat. Egy békés tó arra utal, hogy a párunkkal kiegyensúlyozott emberek vagyunk.


A gyors sodrású folyó vagy vízesés szerint mind a ketten szenvedélyesek vagyunk, valamint sok figyelmet várunk el a párunktól.


8. Ha leültünk a víz mellé, akkor nagyon szeretünk a szeretteinkkel időzni. Ha megérintettük a víztükröt, vagy úsztunk, akkor több figyelemre vágyunk a párunktól.

A ház és az álmaink párja azt mutatja, hogy mennyire merünk kockáztatni, és mennyire állunk ellen a kísértésnek.


9. A ház mögötti új a jövőbeli életet szimbolizálta. Ha a korábbi akadályt láttuk, akkor nem tanulunk a hibáinkból.


10. A nap jelenlegi helyzete arra utal, hogy megvalósulnak-e a jövőbeli terveink.


(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló