Helyreállt a gyalogos és a közúti forgalom a Teréz körúton



Folytatódik a hajtóvadászat a robbantás elkövetője ellen.Robbanás rázta meg a pesti Teréz körutat és környékét szombat késő este. Vasárnap délelőtt még sokan azt hitték, hogy csak gázrobbanás történt, de később kiderült, hogy egy házi készítésű robbanószerkezet lépett működésbe, és sebesített meg két járőrt.


Természetes az ügyben elkezdődött a találgatás. A közösségi oldalakon a legvadabb összeesküvés-elméletek olvashatók, így például az, hogy biztos a kormány tette kockára két rendőr életét csak azért, hogy megnyerjék a most vasárnapi népszavazást.


Az is szóba került, hogy terroristamerénylet történt, ám ennek ellentmond az a tény, hogy a terroristák minél nagyobb vérengzésre vágynak, tehát a bulinegyedet vették volna célba, nem csak két rendőrt.


A találgatás helyett szorítkozzunk a száraz tényekre, amiről a rendőrség tegnap este tartott sajtótájékoztatót. Papp Károly elmondta, hogy a Teréz körút 2-4. szám előtt történt robbantásban egy rendőr életveszélyesen, egy másik súlyosan megsebesült. Az ő állapotukat vasárnap estére stabilizálták. Papp Károly emellett cáfolta a közösségi médiában megjelent hírt, amely szerint vérre lenne szüksége az egyik sebesült kollégájának.


A rendőrségnek még nem sikerült elfognia az elkövetőt, ezért a lakosság a segítségét kérik, valamint 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki. A személyleírás alapján a gyanúsított férfi 20-25 év körüli, 170 cm magas. A támadás pillanatában világos horgászkalapot viselt.


A rendőrség tájékoztatásából az is kiderült, hogy a célpont a két rendőr volt, akiket ki akartak végezni. Az országos rendőrfőkapitány leszögezte, hogy a robbantás a magyar rendőrség elleni támadás volt. Az elkövető ellen hajtóvadászat indult, és jelenleg is több százan dolgoznak azon, hogy elfogják a tettest, akinek a motivációja egyelőre ismeretlen.


Eközben késő este befejezték a helyszínelést a Teréz körúton. A kordonokat elbontották, a területzárást feloldották. A gyalogos és a közúti forgalom helyreállt. Az ingázóknak se kell kerülőutat keresniük, mert a 4-es, 6-os villamospótló autóbuszok, és a 70-es, 78-as troli is a megszokott útvonalon jár.


Jobbulás kívánunk a sérült járőröknek, és reméljük, hogy a rendőrség mielőbb elfogja a gyanúsítottat, akiről, ha bárkinek, bármi információja van jelentkezzen a nap 24 órájában hívható 06/80-620-107 zöld számon, vagy tárcsázza a 107 vagy a 112 segélyhívó számok bármelyikét!

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, police.hu)

Ajánló

Ajánló