Kemény levélben osztotta ki a lánya haját kritizálókat az anyuka



Mary Thomaston megunta az ostoba emberek mocskolódását.A frizura milyensége egészen fiatal korban fontos kérdéssé válik. Míg felnőttként arra fektetjük a nagyobb hangsúlyt, hogy a hajunk a munkahelyünkön és a magánéletben is megfelelő legyen, addig a gyerekek inkább a játékos formáért rajonganak.


Mary Thomaston, egy floridai fodrász tisztában van ezzel, ezért teljesítette a kislánya vágyát. A hat és fél éves Lyra régóta könyörgött az anyukájának, hogy készítse el neki az egyszarvú ihlette frizurát, amibe Mary végül belement.


A fodrász világoskékre festette a lánya haját, majd lila és sárga színekkel mintát alkotott az oldalt felnyírt részre. Az elkészült műről készült fotót az Instagramra töltötte fel, ezzel pedig lavinát indított el, ugyanis nem nyerte el mindenki tetszését Lyra új frizurája.


A dicsérő hozzászólások mellett megjelentek azok a negatív hangú kommentek, amelyek azzal vádolják az anyukát, hogy játékszernek tekinti a gyermekét. Sok kritizáló pedig leszögezte, hogy ő csak Lyra érdekében tesz panaszt.


Mary azonban nem hagyta, hogy idegenek rágalmazzák, ezért levelet írt, amiben elmagyarázta, hogy milyen körülmények között született a frizura, beszámolt a saját szerepéről a lánya életében, felhívta a figyelmet a minőségi munkára, valamint arra, hogy az emberek néha jobban járnának, ha csendben maradnának.


Íme a levél:


Kedves Gyűlölködők!

Nekem az a célom, hogy olyan magabiztos, független gyerekeket neveljek, akik ismerik és érzik az önkifejezés szabadságát. Ha tehát a lányom kék hajat kér, akkor elmondom neki, hogy nekem mennyire tetszik a szín, és azt, hogy szerintem gyönyörű lesz vele. Sőt, elkészítem a frizurát, amihez olyan minőségi készítményeket használok, amelyek nem ártanak a hajának, és idővel kikopnak.


Azt nem tudom, hogy ti hogyan nevelitek a gyerekeiteket, de tartsátok meg magatoknak a véleményeteket arról, hogy én hogyan nevelem a sajátjaimat. Ha nem tetszik a kék haj, vagy a szivárvány haj, akkor jó, azt nyugodtan mondjátok el. Jogotok van ehhez a véleményhez, de ahhoz már nincs, hogy tiszteletlenül beszéljetek a gyerekemről!


A másik: nem tudom, hogy ki csinálja a frizurátokat, és azzal sem vagyok tisztában, hogy volt-e dolgotok rossz fodrásszal. Azt viszont száz százalékosan tudom, hogy a festéssel nem sérült a lányom haja.


Jól képzett, okleveles stylist vagyok, tehát biztosíthatlak titeket, hogy semmi baja a hajának. Ne az én oldalamon adjatok hangot a negatív véleményeteknek!”


Szerencsére Lyra semmit sem érzékelt az internetes háborúból. Ő továbbra is imádja az „egyszarvú” haját, és már most azon gondolkodik, hogy legközelebb milyen színeket kérjen a fodrász anyukájától.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló