Rémisztő, de igaz történetek, amelyek szállodákban történtek



Öngyilkosságok, merényletek, gyilkosságok történtek az alábbi szállodákban.Amikor elfoglaljuk a szobánkat valamelyik hotelban, akkor nem gondolunk arra, hogy vajon milyen múltra tekint vissza az épület. Talán jobb is így, mert lehet, hogy fejvesztve menekülnénk, ha kiderülne, hogy mi történ régen az adott falak között, talán pont abban a szobában, amelyiket kaptuk.


Beteges egybeesések: Az egyik legismertebb, máig megoldatlan rejtélye Elisa Lam esete. A 21 éves lány Vancouverből utazott Los Angelesbe. Lam bipoláris depresszióban szenvedett, és utoljára a szálloda biztonsági kamerája rögzítette.


A felvételen jól látszott, hogy Lam nagyon furcsán viselkedik a liftben, ahol úgy tűnt, hogy beszél valakihez. A lány holttestét hetekkel később, a tetőn találták meg egy fémtartályban, amely a hotel vizét tárolta.


A hotel azért vizsgálta meg a fémtartályt, mert a vendégek panaszkodtak az alacsony nyomás miatt. Ez azért különösen morbid, mert amíg nem találtak rá a lányra, addig a szálloda vendégei abból a vízből ittak, zuhanyoztak, és mostak fogat.


Öngyilkosság: A 40 éves George R. Sanders 1931-ben határozta el, hogy meg akarja ölni magát. Ennek érdekében Manhattanban, a Dixie Hotelben foglalt egy szobát. Mivel a hetedik emeleten szállt volna meg, ezért átkérte magát a tizenegyedik emeletre.


Sanders gondosan megfogalmazta a búcsúlevelét, amit a rendőrségnek hagyott, majd a mélybe vetette magát. A férfi azzal nem foglalkozott, hogy hova fog esni. Sanders áttörte a szálloda étteremének a tetejét és egy vacsorázó pár előtt landolt.


Az átverés: 1909 tavaszán jelentkezett be dr. George D. Pullman London egyik szállodájába. A férfi elegáns ruhákban lépett a recepcióhoz, és egy csodálatos szobát kért magának, és azt állította, hogy nemsokára a neje és a szobalány is megérkezik.


A személyzet nem kérdőjelezte meg Pullman gazdagságát, mivel látszott rajta, hogy bőven van mit a tejbe aprítani, ráadásul egy ékszerboltot is meglátogatott, hogy gyémántokat nézegessen a feleségének.


Az ékszerész azonban gyanút fogott, mert túl sokáig kellett várnia a férfira. Mint kiderült, Pullman soha nem akarta kifizetni a szobát, ugyanis meglógott. A személyzet nem tudott rájönni, hogy merre szökött el a férfi.


A halálsziget: Thaiföldön, Phi Phi szigetén töltötte a nyaralását egy kanadai testvérpár, amikor rejtélyes körülmények között meghaltak. A fiatal nők furcsa elváltozások borította testét két nappal később fedezte fel a takarítónő, aki az összehányt szobában, az ágyban bukkant rá a vendégekre.


A testvérpár halálával kapcsolatban csak annyi bizonyosodott be, hogy megmérgezték őket. 2009-ben két másik nő ugyanígy halt meg, ám ezzel nem állt meg a különös esetek sora. Hogy pontosan mi történt a nőkkel, az máig rejtély.


Kasztrálás szilveszterkor: Carlos Castro híres portugál újságíró és televíziós műsorvezető volt. A férfi egyszer úgy döntött, hogy New Yorkban, a Times Square-n fog szilveszterezni, a 23 éves modell barátjával.


Az ünneplés szörnyű tragédiával végződött. Az újságíró és a modell kapcsolata gyorsan megromlott a modell mentális állapota miatt. A pár olyan csúnyán összeveszett, hogy a modell összetört egy laptopot Castro fején, mire az elterült a padlón.


A másik férfi ekkor fogott egy törött poharat és azzal kasztrálta az eszméletlen újságírót. A modellt elfoglalt a rendőrség, a bíróság pedig elítélte.


Merénylet: Sajnos napjainkban egy szálloda esetében leggyakrabban az jut az eszünkbe, hogy a terroristák nehogy megtámadják, amíg ott tartózkodunk, vagy eszükbe se jusson a közelben merényletet rendezni.


Erre példa a 2003 augusztusában történt jakartai merénylet. A biztonsági kamera felvétele alapján, a robbanóanyagokkal megpakolt jármű sofőrje a Marriott Hotel előtt közelített meg egy biztonsági őrt, amikor az autó felrobbant. A detonáció következében az ablakok kitörtek, és égett holttestek hevertek a földön. A fekete füstben úszó Marriot első öt emelete teljesen megrongálódott.Megérzés: A Nebraska államban élt Frederick Berry, aki úgy döntött, hogy New Yorkba próbál szerencsét. A férfi a Dixie hotel 12. emeletén vett ki egy szobát. Az egyik nap Berry levelet kapott az apjától, amiben az állt, hogy Berry édesanyjának nagyon rossz előérzete támadt.


Néhány nappal később a személyzet észrevette, hogy füst gomolyog a férfi szobájából. Amikor betörték az ajtót, akkor Barry már olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban nem tudták megmenteni az életét.


Kegyetlen játékok: 2010-ben a szaúdi herceg megölte a férfi rabszolgáját London egyik leghíresebb szállodájában. A gyilkosság után, a herceg megpróbálta letagadni, hogy a szex szerepet játszott volna a dologban, de a bizonyítékok mást mondtak.


Az áldozatnak harapásnyomok voltak az arcán és a fülén. Ebből sokan arra gondoltak, hogy a perverz szexuális játék ért rossz véget. A herceg továbbra is tagadta, hogy homoszexuális, de a bizonyítékok egyre jobban erre utaltak. Végül teljesen biztossá vált, hogy brutális szexuális játék vezetett a gyilkossághoz.


Pokoli hotel: A Winecoff Hotel tervezője azt állította, hogy a hotel teljesen tűzálló, ám erre rácáfolt az, amikor 1946-ban, valószínűleg egy cigarettacsikk miatt, tűz ütött ki. A tűzvészben 119 ember halt meg. Közülük 32 személy az ablakon vetette ki magát. Később kiderült, hogy a szállodához nem tartozott tűzlétra, és csak egyetlen lépcső volt, az is középen. A tűzoltók csak a 16 emeletes épület feléig tudtak felmenni, ráadásul poroltó sem volt a szállodában.


Összeomlás: 1981-ben nagyon forgalmas éve volt a Hyatt Regency Hotelnek Kansas városában. Ez annak volt köszönhető, hogy rengetegen akartak táncolni a szállodában, ahol bulit tartottak. A mulatságot rengetegen nézték a második, harmadik és negyedik emeletről, ami tragédiához vezetett, mert a folyosók nem bírták el a súlyt.


Először a negyedik emelet omlott össze, ami magával sodorta a többit. A tragédia helyszínén 14 órán keresztül tartott a mentés. Az összeomlás, melyben 114 ember halt meg, Amerika legnagyobb tragédiája volt. Ezen csak a 2001 szeptemberi terrortámadás változtatott.


(Forrás: bizzariummagazin)

 

Ajánló

Ajánló