38 év után találta meg a nővért, aki megmentette az életét



Kisbabaként súlyos égési sérülésekkel került kórházba Amanda Scarpinati, aki felnőttként ismét találkozott Susan Berger nővérrel.Egy párásító készülék miatt szenvedett súlyos égési sérüléseket Amanda Scarpinati, akit az Egyesült Államokban található Albany Medical Center kórházba szállítottak be 38 évvel ezelőtt. Az akkor még kisbaba Amandára egy fiatal nővér vigyázott.


1977-ben egy kórházi folyóirat közölt le képeket a gyermekről és a nővérről. Amanda egész életében őrizgette ezeket a fotókat, mert remélte, hogy egyszer sikerül ismét találkoznia a nővérrel, akinek megköszönheti, hogy gondoskodott róla.


Amanda így nyilatkozott a rá vigyázó, ismeretlen nővérről:

„Megnyugtat, ha a fiatal hölgyről készült fotókat nézegetem, mert a képeken keresztül is érzem a szeretetét és a törődését.”


Amanda sok-sok évig kutatott a nővér után, de a kitartása ellenére se sikerült megtalálnia a hölgyet, akinek a nevét nem tüntették fel a kórházi jelentésben. A nő utolsó ötlete az volt, hogy a közösségi oldalakon posztol, hátha így sikerül a nővér nyomára bukkannia.Miután Amanda közzétette a bejegyzést és a fotót a Facebookon, szinte azonnal érkeztek a válaszok, amelyek azt gyanították, hogy a fiatal nővér Susan Berger lehet. A nő emlékezett a gondjaira bízott kisbabára.


Susan elmondta, hogy a kicsi Amanda nagyon nyugodt volt, annak ellenére, hogy a legtöbb csecsemő alszik vagy sír a műtét után. Amanda viszont csodálatosan csendes és bizalommal teli baba volt.


A felcseperedett Amanda és a nővér két héttel később találkoztak az Albany Medical Center-ben, ott, ahol történetük elkezdődött. A találkozón kiderült, hogy az akkor 21 éves Susannak Amanda volt az első páciense.Susan soha nem hitte volna, hogy 38 év után valaki ennyire várja, hogy ismét találkozhasson vele, és ilyen kedvesen bánik vele, csak azért, mert 38 évvel ezelőtt jól végezte a munkáját.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló