Vécéfelirat menthet meg a nemi erőszaktól



Egy angol bárban találták ki az egyszerű módszert, ami életmentő lehet.Naiv dolog lenne azt feltételezni, hogy minden randevú álomszerű, mert valójában egy zsákbamacska, főleg akkor, ha internetes társkeresőn ismertük meg a partnerünket. Normális esetben, ha a randevú nem alakul a várakozásunknak megfelelően, akkor egyszerűen távozunk.


Rosszabb esetben feszengve tölthetjük az estét, de az igazán rémes érzés az, ha úgy érezzük, hogy rettenetes véget érhet a találka, de fogalmunk sincs, hogy hogyan másszunk ki a szituációból. Az angol Lincolnshire megye tanácsa erre a helyzetre talált ki egy remek megoldást.


Az egyszerű mentőöv egy plakát, amit a helyi kocsmákban és klubokban helyeznek ki a női mosdókba. A hirdetésen az áll, hogy mi a teendő abban az esetben, ha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben a partnerünkkel.


A plakát szövege:


Szia, Angela vagyok! A randevúd nem úgy alakul, ahogy tervezted? Úgy érzed, hogy nem vagy biztonságban? A Tinder randevúd nem az, akinek kiadta magát a profiljában? Furcsának érzed a helyzetet?


Ha a pulthoz lépve kérsz egy Angélát, akkor a személyzet tudni fogja, hogy segítségre van szükséged ahhoz, hogy megszabadulj a randevú partneredtől. Hívnak neked egy taxit, esetleg diszkréten segítenek úgy, hogy nem csapnak túl nagy felhajtást.”


A rendkívül egyszerű megoldást kínáló plakát az „Állítsuk meg” kampány része. Az egyik kihelyezett felhívással Isobel O'Brien találkozott, aki az egyik közösségi oldalra feltöltötte a képet, amit közel húszezren osztottak meg.


A tweetre reagálók közül sokan úgy gondolják, hogy ez egy remek ötlet, és bíznak benne, hogy az egész országban el fog terjedni az akció. Mások arról írtak, hogy a Angela különösen azért jó ötlet, mert sok nem akar feltűnést kelteni egy ilyen helyzetben, emiatt nem tesznek semmit.


A kampányt útnak indítók nagyon örülnek, hogy virtuálisan is terjed a megoldás, mert rendkívül fontosnak érzik azt, hogy felhívják a nők figyelmét arra, hogy ilyen szituáció bárkivel előfordulhat, de nincsenek egyedül.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló