Mit mondanál az exednek, ha 2 évvel később véletlenül találkoznátok?- videó



Mai témát boncolgató magyar rövidfilm került fel az internetre, amelyben egy fiú és egy lány két évvel a szakításuk után találkoznak.

A fiatalok véletlenül futnak össze a 4-6-os villamoson és egyből megismerik egymást, mikor a tekintetük találkozik.

Aztán a fiú odamegy a lányhoz és megkérdezi elkísérheti-e őt egy darabon, hogy beszélgessenek.


Visky Ábel által készült Semmi bogár c. film ennek a témáját boncolgatja.

Azaz hogyan viselkedik egymással egy egykori szerelmespár, miután két év után újra találkoznak? Miről tudnak beszélgetni, van-e még köztük vibrálás mint egykor? A 8 perces film humoros, de egyben elgondolkodtató is.

Két olyan ember találkozik újra, akik igazán még nem engedték el egymást. A filmből az derül ki, hogy a fiú Norvégiába ment, de hazajött, közben a lány pedig új életet próbált kezdeni.
A fiatalok leszállnak a villamosról a Boráros téren és elindulnak a Duna-parton és közben próbálják megtudni mi történt a másikkal.

“Hogyan kommunikálnak egymással ennyi idő elteltével? Hogyan szövik bele a párbeszédbe a közös múltjukat? Mit mesélnek egymásnak a másik nélkül eltöltött időszakról? Kirajzolódhat-e egy ilyen rövid találkozásból, hogy annak idején milyen volt a kapcsolatuk? A főszereplők egyénisége és a közöttük levő kémia tud-e elég izgalmas lenni ahhoz, hogy 8 percen keresztül lekösse a figyelmünket?” – mondta el a film rendezője Visky Ábel az indexnek a készítés körülményeiről.

A kisfilm a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál felkérésére készült, a két főszereplőt pedig Vecsei Miklós (Vígszínház) és Mészáros Blanka (Katona József Színház) alakítják.

A fiatalok nagyon természetesen beszélgetnek, a párbeszéd pedig tele van humorral, nem beszélve a köztük lévő kémiáról.

A film igazi kérdése, hogy a tekintetükből mit lehet kiolvasni. Van-e még vonzalom kettőjük között, vagy lezárták a múlt fejezetét és tovább léptek.

Forrás: lemon.hu. index.hu

Ajánló

Ajánló