Depresszióról és kényszerbetegségről beszéltek a sztárok



A hírességeket sem kerülik el a mentális betegségek.A világhírnév miatt azt gondolhatjuk, hogy a sztároknak nem lehet semmi baja, mert, ha mégis lenne, akkor van pénzük arra, hogy kezeltessék magukat. Az ilyen tévhitek miatt fordulhat elő, hogy időnként sokkolja a közvéleményt, hogy egy-egy ünnepelt sztár depressziós, súlyos beteg, esetleg öngyilkosságba torkollott a mentális betegsége. A hírességek tehát ugyanúgy betegek lehetnek, mint bárki más.

Néhányan őszintén vallottak erről, de nem azért, hogy sajnáljuk őket, hanem azért, mert szeretnének segíteni a sorstársaiknak.

Leonardo DiCaprio - obszesszív-kompulzív zavar (kényszerbetegség): A színész gyerekként volt beteg, de az Aviator című film forgatását visszatért a kényszerbetegsége.

Emlékszem, hogy a sminkesem és az asszisztensem kísért be a forgatásra, majd mentegetőztek, hogy még kell 10 perc, mert oda-vissza végig kell sétálnom azon a vonalon, meg kell érintenem az ajtót, majd újra ki- és be kell mennem rajta. Teljesen az őrületbe kergetett a mániám. Néhány nappal a forgatás után is tartott.”

Angelina Jolie – depresszió:Úgy éreztem, hogy egy nagyon sötét hely felé tartok. Reggelenként képtelen vagyok felkelni az ágyból, ezért csak olyan dolgokra szerződtem, amit muszáj volt megcsinálnom.”

Elton John – bulimia: „Ahogy kimondtam, hogy segítségre van szükségem, tudtam, hogy meg fogok gyógyulni. Nagyon elszánt voltam, hogy sikerüljön elérnem a célomat. Megkönnyebbülés volt kimondani, hogy beteg vagyok.”

Brad Pitt – depresszió:Depressziós voltam, de nem most, hanem egy korábbi évtizedben. A depresszió arról is szól, hogy ráébredj arra, hogy ki vagy. Úgy tekintek rá, hogy ez volt a házi feladatom abban az időben. Minden estém ugyanúgy telt. Minél előbb haza akartam érni, hogy elbújjak, és az álomba meneküljek.”

David Beckham - obszesszív-kompulzív zavar (kényszerbetegség):Ha bemegyek egy hotelszobába, akkor első dolgom, hogy minden prospektust és könyvet eltegyek egy fiókba, és csak ez után pihenek le. Tökéletes rendnek kell lennie.”

Elen Degeneres – depresszió:Amitől rettegtem, az mind megtörtént velem. Elvesztettem a show-mat, rengeteg támadás ért. A vígjáték-sorozatommal jól kerestem, de egyszer csak elfogyott a pénzem. Öt év kemény munka után azért kellett elhagynom a stúdiót, mert kiderült, hogy meleg vagyok. Ez okozta a mély depressziómat.”

Gwyneth Paltrow - szülés utáni depresszió: „Borzalmas volt.Pontosan annak az ellenkezője, amit Apple születésekor éreztem.Akkor a fellegekben jártam.Nem akartam elhinni, hogy a második alkalom nem ugyanolyan érzés.Úgy éreztem, hogy szörnyű anya, borzalmas ember vagyok.”

Demi Lovato - bipoláris zavar:Jól emlékszem, hogy a szüleimmel és a menedzseremmel azon tanakodtunk, hogy beszéljek úgy az elvonón töltött időmről, mintha mi sem történt volna, vagy inkább álljak ki a nyilvánosság elé a történetemmel, és ezzel vegyem rá az embereket, hogy nézzenek szembe a problémájukkal. A második terv mellett döntöttem.”Jim Carrey – depresszió:Rengeteg ideig szedtem a Prozacot (Amerika legnépszerűbb antidepresszánsa), mert némileg segített, de az emberek rászoknak erre a szerre. Az életem egyik pontján rájöttem, hogy le kell szoknom a cuccról, mert már minden rendben van.”

Hayden Panettiere - szülés utáni depresszió:Rengeteg a félreértés a szülés utáni depresszióról. Sokan azt hiszik, hogy csak a nők találják ki, és különben is ez csak a hormonok játéka. Legyintenek a problémára, ami nagyon is, hogy valóságos. Nem lehet kontrollálni és rendkívül fájdalmas. A szülés után depresszióban szenvedő nőknek támogatásra van szükségük.”

J.K.Rowling – depresszió: „Sosem szégyelltem, hogy depressziós volta. Soha, mert miért tettem volna? Nehéz időszakon mentem át, de büszke vagyok arra, hogy kimásztam belőle.”

John Hamm – depresszió:Őszintén mondom, hogy az antidepresszánsok segítenek. Ha képes vagy megváltoztatni az agyad biokémiáját, hogy azt gondold: fel akarok kelni reggel, nem akarok délután 4 óráig aludni, munkába akarok menni és elrendezni a dolgaimat… Állítsd vissza a kilométerórát, és adj gyújtást az autóra!”

Carrie Fisher - bipoláris zavar:Olykor nem akarsz az az ember lenni, aki vagy. Nem akarsz egy újabb vacsora házigazdája lenni, de nem volt választásom. Képes voltam akár 8 órán keresztül szóval tartani az embereket telefonon keresztül.

A mániás időszakom alatt minden egyszerűnek tűnt, de aztán a szárnyalás túl gyors lett. Értelmetlenül beszélek, nem követem nyomon a dolgaimat, képtelen vagyok aludni, és megbízhatatlanná válok.”

Adam Levine - figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD): „Nem lepődtem meg, amikor diagnosztizálták a betegségemet, mert nehezen tudtam koncentrálni a középiskolában. Most az emberek mindennap érzékelik az ADHD-mat. Egyszerűen semmire sem tudok odafigyelni.”

Jared Padalecki – depresszió:Hatalmas pofonként ért, hogy depressziós vagyok. 25 éves voltam, saját TV műsorral, voltak kutyáim, rengeteg barátom, akiket imádtam, nagyon sokan rajongtak értem, a munkámmal pedig elégedett voltam.

Mégis volt valami, amit nem tudtam hova tenni, mert nem tudtam rájönni, hogy mi az. A depressziónak nem létezik konkrét oka, és nem kizárólag azokat sújtja, akik nem találnak munkát, vagy nem tudnak beilleszkedni a társadalomba.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló