A világ legidegesítőbb utastársai



Kénytelenek vagyunk elviselni a bámulót, a dumagépet, de a büdös szendvicsest is.Magunkban gyakran felhördülhetünk, hogy már megint sikerült összefutnunk egy idegesítő utassal a buszon, a vonaton, a metrón, vagy a repülőn. Ilyenkor úgy érezzük, hogy el vagyunk átkozva, ám valójában arról van szó, hogy a utazóközönségben előfordul néhány tipikus karakter, akik rettenetesen idegesítik a többi embert.

A ravasz csomagos diktátor: Ennek az utasnak csak egy ülőhelyre szól a jegye, de ő valószínűleg ezzel nincs tisztában, vagy nem érdekli, mert elbarikádozza magát a csomagjaival. Ha felajánljuk neki, hogy autóval elvisszük, akkor úgy telepakolja a kocsit, hogy csoda, ha egyáltalán elindul a jármű.

A dumagép: Ő az, aki nem jött rá, hogy vigyen magával egy könyvet, fülhallgatót, keresztrejtvényt, vagy bármit, amivel csendben elfoglalhatja magát az út alatt. Az ilyen utas egyik pillanatról a másikra rázendít, és megállás nélkül beszél. A legkínosabb az, amikor olyan családi történetet mesél, amihez tényleg semmi közünk.

Aki összenőtt a mobiltelefonnal: Az egész járat azt hallgatja, hogy az illető megbeszéli a roppant fontos (magán)ügyeit. Ez azért bosszantó, mert senki se kíváncsi hangjára, nevetésére vihogására. A repülőgépeken a légiutas-kísérő nyolcszor figyelmezteti, hogy kapcsolja ki a mobilt, de ő újra előveszi a készüléket.

Aki leveszi a cipőjét és a lábát a másik ülésre teszi: Ennél már csak az lehet rosszabb, ha magán hagyja a cipőt, és úgy teszi fel a lábát az ülésre.

A bámuló: Ez a fajta idegesítő utas elsősorban a napszemüvege mögül bámulja a többi embert, és csak akkor néz el, ha grimaszt vágunk. Ha ezt kétszer megismételjük, akkor már belátja, hogy jobb lesz, ha az ablakon bámul ki, vagy keres valami elfoglaltságot.

A fasírtos/tonhalas/kolbászos szendvicses: Vannak ételek, amik hiába finomak, mégis jobb csak az otthon magányába enni. Erre ez az idegesítő utas típus még nem jött rá. Itt akkor válik igazán szörnyűvé a helyzet, ha nincs légkondi a buszon, vonaton, mert nyáron, egy forró utastérben képtelenség elviselni az ilyen szagokat.

Aki soha nem segít senkinek: Hiába férfi, ő inkább a zsebre dugott kézzel nézi, ahogy az idős, terhes, babakocsis, csomaggal megpakolt utas próbál felkászálódni a járatra. Ez a kategória csak abban az esetben segít, ha erre külön felszólítják.
Aki nem érti az intim szféra fogalmát: Örültünk, hogy sikerült egy olyan járatra felszállnunk, ami tele van üres helyekkel? Sajnos a boldogság nem tart sokáig, mert hiába a rengeteg szabad ülés, biztos, hogy lesz valaki, aki mellénk ül.

Ugyanerre a típusra jellemző, hogy kicsit sem zavarja, ha hozzáér egy idegenhez, tehát úgy fogjuk érezni, hogy ránk másztak. Ha állnia kell, akkor ez a kategória mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb emberhez hozzádörgölőzzön.

Az evőgép: Mindegy, hogy egy, vagy tizenegy megállót utazik, mert ez a típus mindenképpen előkap valami harapnivalót a táskájából. Ennek a kategóriának az altípusa a hangosan csámcsogó és a papírzacskóval zörgő.

A kéretlen zeneszolgáltató: Ez a típus még nem hallott a fülhallgatóról. Elsősorban a telefonján kapcsolja be a zenét. Ezt tovább tudja fokozni azzal, hogy énekelni kezd.

Aki hangosan megjegyzést tesz a kisgyerekekre és a szüleikre: A gyerekek az ellenségei, ezért mindegyikben csak a rosszat látja, és meg van róla győződve, hogy a szülőknek mindig gyerek nélkül kellene utazniuk.

Aki mindenütt szemetel: Neki az egész Föld egy hatalmas kuka, tehát nem jelent számára problémát, hogy a buszon, repülőn, vonaton, vagy autóban dobja le a földre a szemetet. Ha esetleg rászólunk, hogy szedje össze a szemetét, akkor még ő lesz felháborodva.

A hátizsákos rém: Egy csigára hasonlít, aki a hátán hordja a házát. Ez a típus imád úgy forgolódni a tömegben, hogy le sem veszi a megtömött hátizsákját. A vonaton ő adja fel utoljára a csomagját, amivel előtte jól pofán vág pár utast.

A manikűrös/pedikűrös: Az egész folyamatot végigcsinálja az utazás során. Levágja a körmét, lemossa acetonnal az előző réteget, majd jön a körömlakk.

Aki fittyet hány a KRESZ-re: Ez a kategória azt hiszi, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok. Nyugodtan átrohan az úttesten, figyelmen kívül hagyja az elsőbbségadás kötelező táblát, jobbról előz, egyszerre két sávot vált.

A piás: Ez az idegesítő utas kategória sehova sem megy el úgy, hogy ne legyen nála alkohol, bűzlik a piától, gyakran jár a mellékhelyiségbe, amit úgy hagy ott, hogy a következő személynek felfordul a gyomra.

Ez a típus akkor válik a legrosszabbá, amikor társasággal utazik, ugyanis ebben az esetben egész úton hallgathatjuk a malac történeteket, vicceket, korábbi berúgásaik elbeszélését. A vég az, amikor üvöltve kezd énekelni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló