Mi legyen a karácsonyi menü?



Ha nincs ötletünk, akkor a vendégek csillagjegye segíthet dönteni.A karácsonynak megvan a hagyományos menüsora, ám nem megyünk sokra a halászlével, bejglivel és a székelykáposztával, ha senki se szereti az asztaltársaság tagjai közül. Mivel nem akarunk feleslegesen dolgozni az ünnep klasszikus fogásaival, ezért érdemes megkérdezni az érintetteket, hogy mit szeretnének enni.

Ha még így sem sikerül összeállítani a menüt, akkor a vendégek csillagjegye is a segítségünkre lehet.

Kos: Nem kell spórolnunk a fűszerrel, ugyanis ez a csillagjegy szenvedélyes imádja, ha egy étel olyan csípős, hogy szinte lángol a szája. A finom italokról se feledkezzünk meg!

Bika: Nagyon szereti a többfogásos menüsort, mert a Bika megadja a módját az ünneplésnek. Mindenképpen főzzünk neki levest! A bejgli nem lesz elég, mint desszert, úgyhogy más süteménnyel is készüljünk, mert a Bika szeret válogatni.

Ikrek: Nagy rajongója a különleges ízeknek, kreatív tálalásnak. Ez a csillagjegy nem eszik sokat, de szeret több mindent megkóstolni. Kedveli a halételeket, ezért a rántott hal ne maradjon ki a menüből! Az asztal díszítésére fordítsunk nagy gondot!

Rák: Mivel érzékeny gyomrú csillagjegy, ezért a kímélő ételeket kedveli. Kerüljük az erős fűszerezést! A legjobb, ha meghagyjuk az ételek eredeti ízét. Kedveli a halból készült fogásokat, egy finom halászlé biztos az ínyére lesz.

Oroszlán: Kifinomult ízlése miatt a minőségi alapanyagokból készült ételekkel kedveskedhetünk neki. A hideg fogásokat nem szereti, úgyhogy a svédasztalos megoldást el kell felejtenünk. A legjobb az, ha az egész család leül az asztalhoz, és úgy tálaljuk a fogásokat. A hagyományos karácsonyi menüvel, jó borokkal nem lőhetünk mellé.

Szűz: Minimum Gordon Ramsay szintű szakácsnak kell lennünk, de még így is fennáll a veszély, hogy a Szűz vendég megkritizálja az ünnepi menüt a csípős nyelvével. Nagyon figyeljünk, hogy ne sózzuk el az ételt, a zsiradékkal pedig bánjunk csínján, mert nem szereti a nehéz fogásokat.

Mérleg: A luxus és a kulináris örömök nagyon fontosak a számára, ezért figyeljünk a tálalásra! Gondoskodjunk a finom borokról, különleges desszertekről, pezsgőről! A Mérleg esetében nyugodtan eltérhetünk a hagyományos menüsortól, ugyanis szereti az izgalmas fogásokat.

Skorpió: A leveseket és a halból készült ételekkel nem hibázhatunk. A desszertek esetében ne felejtsük el, hogy nem édesszájú csillagjeggyel van dolgunk, tehát elég a bejgli.

Nyilas: Kedveli a különleges megoldásokat, úgyhogy használjuk a kreativitásunkat! A svédasztal jó ötlet, mert szereti, ha többféle étel közül válogathat. A salátákat különösen kedveli.

Bak: A leginkább hagyománytisztelő csillagjegy kedveli a tradicionális karácsonyi ételeket. A fűszerezéssel fogjuk vissza magunkat, mert elég puritán a Bak ízlése. A terítés és a díszítés is legyen visszafogott.

Vízöntő: Imádja a különleges megoldásokat a Vízöntő, tehát az ünnepi vacsorának formabontónak kell lennie! A hagyományos karácsonyi menüsorba csempésszünk némi változatosságot, hogy az elég izgalmas legyen.

Halak: Szereti az olyan halételeket, mint a halászlé, rántott hal, ám ez a csillagjegy a környezetet is megfigyeli. Az ízek harmóniája mellett, a karácsonyi díszítésre is fordítsunk nagy gondot, ha Halak jön vendégségbe!

(Forrás: astronet.hu)

 

Ajánló

Ajánló