A lélek könyve



Melyik csillagjegyben milyen mű rejlik?Aki olvas, az tudja, hogy a könyvek varázslatos találmányok, mert millióféle történetet élhetünk át a különböző szereplőkkel, akiknek a személyiségétől, világnézetétől függ, hogy mihez, hogyan állnak hozzá.

A legtöbben azokat a könyveket szeretjük, amelyekkel azonosulni tudunk, itt pedig szerepet játszik az, hogy a lelkünk és a csillagjegyünk milyen műfajra hasonlít.

Kos – Háborús regény: Az életünk küzdelmes, tele vagyunk kihívásokkal, mindennapi harcokkal, pont úgy, mint a kalandregények hősei. Krimire és thrillerre is hasonlít a lelkünk, mert szeretjük a veszélyt és az izgalmakat.

Mindezek ellenére leginkább egy háborús regény lehet a lelkünk könyve, mert azokra, ahogy ránk, jellemző az állandó küzdelem, remek stratégiai érzék, leleményesség, ravaszság, vezetői hajlam, ami nem egyszer diktátori, és a győzni akarás.

Bika – Romantikus regény: Folyton álmodozunk, hajszoljuk az igaz, hősies, lovagias, nagy könyvben megírt csodás szerelmet. A lelkünkben rengeteg érzelem dúl. Képesek vagyunk úgy megélni mások érzelmeit, mintha azok a sajátjaink lennének. Emellett olyan fondorlatosak vagyunk, mint a romantikus regények. Bennünk minden megvan, ami egy ilyen műhöz kell, így a nemesség, a becsület, a kitartás és a hűség.

Ikrek – Ismeretterjesztő könyv: Nagyon sokat olvasunk, mert a tudásszomjunk olthatatlan. Ennek hála széles a látókörünk és bölcsek vagyunk. Emellett világi emberek vagyunk, szeretünk társaságba járni, élénken beszélgetni, ízes vitát folytatni, amiben megmutathatjuk a tudásunkat. Filozofikusként is megálljuk a helyünket, mert rengeteget gondolkodunk, elsősorban az élet nagy kérdésein. Szeretünk tanítani.

Rák – Romantikus regény: Folyton álmodozunk, álomvilágban élünk, hajszoljuk az igaz, hősies, lovagias, nagy könyvben megírt csodás szerelmet. A lelkünkben rengeteg az érzelem, és könnyen átérezzük mások helyzetét. Emellett fondorlatosak vagyunk, mint egy romantikus regény.

Nekünk nem jelent gondot, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozzunk, de nagy szavak és tettek, illetve a drámaiság is jellemzőek ránk. Bennünk minden megvan, ami egy jó romantikus regényben, így például a nemesség, a becsület, a kitartás és a hűség.

Oroszlán – Háborús regény: Az életünk és a lelkünk küzdelmes. Tele vagyunk kihívásokkal, mindennapi harcokkal. Szeretjük a veszélyt, folyamatosan kutatunk az izgalmak után. Egy háborús regényben minden megvan, ami számunkra létszükség, így az állandó küzdelem, remek stratégiai érzék, leleményesség, ravaszság, vezetői hajlam, és a a győzelem utáni vágy.

Szűz – Lélektani regény: Mindent szeretünk, ami pszichológiával és lélektannal foglalkozik. Szívesen ismerkedünk. Az embereket könnyen kiismerjük, mert analizáljuk, értelmezzük őket és a tetteiket.

Arra is sok időt fordítunk, hogy önmagunkat megértsük, elemezzük, fejlődésre biztassuk. Tudjuk, hogy a tudás nagy hatalom, ezt pedig szeretjük fitogtatni. Hiszünk abban, hogy a lélek kiismerésével és tanulmányozásával meggyógyíthatjuk magunkat és másokat.Mérleg – Ismeretterjesztő könyv: Nagyon sokat olvasunk, mert a tudásszomjunk olthatatlan. Ennek hála széles a látókörünk és bölcsek vagyunk. Emellett világi emberek vagyunk, szeretünk társaságba járni, élénken beszélgetni, ízes vitát folytatni, amiben megmutathatjuk a tudásunkat. Filozofikusként is megálljuk a helyünket, mert rengeteget gondolkodunk, elsősorban az élet nagy kérdésein. Szeretünk tanítani.

Skorpió – Krimi: Imádjuk az izgalmakat, a kísértést, a titkokat, és szeretünk elemezni, kutatni, nyomozni. A másik kedvenc időtöltésünk az emberek analizálása. Nagyon fontosnak tartjuk az igazságot. Minket senki sem téveszthet meg. Imádunk kockáztatni, örökösen hajszoljuk az adrenalint, a történéseket. Gyakran veszélyesen élünk, ráadásul mi magunk vagyunk a veszély, ha csábításra, bosszúra, a cél eléréséről van szó.

Nyilas – Kalandregény: A lelkünk könyve tele van kihívásokkal, feladatokkal, küzdelmekkel és tüzes szenvedéllyel. Folyamatosan vágyunk az új dolgokra, új helyzetekre, új emberekre. Számunkra az élet egy hatalmas játszótér. Nem ritkán igazi hedonisták vagyunk, de az ambíció, karizma és a mindenre elszántság is jellemző ránk. Nem szeretjük a kötöttségeket és a bezártságot.

Bak – Történelmi regény: Csendes, visszahúzódó, halk szavú, zseni, intelligens emberek vagyunk, de nem csak azért, mert sokat olvasunk, hanem azért is, mert nagy a bölcsességünk. Bakként magunkkal cipeljük a jelen és a múlt tapasztalatait, tudását.

Szeretünk mindent megérteni, analizálni, és akár tudományos vitába is bonyolódunk. Ez már lélektani regényre vagy ismeretterjesztő könyvre utalhat. Háborús regények is lehetnénk, mert szívesen csatázunk, szeretünk győzni és remek stratégák vagyunk, ám a történelmi regényekben mindez megtalálhat.

Vízöntő – Útikönyv: A lelkünk tele van vágyakkal, célokkal, álmokkal, ezért örökösen vágyunk az új élményekre, a folyamatos megújulásra, és arra, hogy az életünket mindig megtöltse valami új dolog. Az is útikönyvre utal, hogy sokat költözünk, szeretnénk világot látni, megismerkedni más kultúrákkal, emberekkel, világokkal.

Halak – Mesekönyv: A lelkünk egy külön Álomvilágban él, hiszen tele van varázslattal, álmokkal, mint a mesekönyvek vagy fantasy regény. A fantáziánk nagyon élénk, emiatt bármit megteremthetünk azzal.

Hatalmas művészi és alkotó erőnk abban is nagy segítség, hogy bárkivel szót tudjunk érteni, mert a mesénket a gyerekek és a felnőttek is élvezik. Esetünkben könnyű feladat, hogy más alakot, személyiséget öltsünk magunkra.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló