Legendás sziklák és öblök



Érdekes történetek teszik izgalmassá a szép képződményeket.A turizmusban jól tudják a szakértők, hogy sok turistát nem a száraz, tudományos tények nyűgöznek le, hanem azok a régi mesék, amelyeket őseink költöttek egy-egy helyszínhez. A Japánban, Vietnámban, Korfun és Thaiföldön található sziklák és öblök legenda nélkül is megérnek egy utat, de a szépségüket csak emeli a hozzájuk költött történet.

Halong-öböl, Vietnam: A fővárostól 170 kilométerre található a gyönyörű öböl, ahol szétszórt kúp alakú sziklákat nézhetünk meg. A legenda szerint ez a hely az „alámerülő sárkány öble”, ugyanis állítólag az öböl akkor képződött, amikor egy sárkány elmerült a vízben, a farkával pedig olyan mély barázdákat szántott, hogy ezzel elárasztotta a földet. A közel 2000, többségében lakatlan mészkőszikla, az UNESCO természeti örökségének része.Phang Nga-öböl, Thaiföld: Délkelet-Ázsia egyik legnépszerűbb üdülőhelye egzotikus trópusi szigetekkel, gyönyörű tengerparttal, vendégszerető emberekkel várja a turistákat, akik a világhírű öblöt is felfedezhetik.

Az ország déli részén fekvő Phang Nga-öbölben két nagyobb szikla közé szorult egy harmadik. A kisebbik olyan hatást kelt, mintha le akarna csúszni a másikról. A Kao Tapoo sziget egy filmforgatás miatt különösen érdekel, ugyanis itt vették fel a „The Man with the Golden Gun” filmet, ami után James Bondnak nevezték el a helyet.
Canal d’Amour, Korfu: A sziget legnépszerűbb üdülőhelye Sidari, ami az összes képeslapon feltűnik, köszönhetően a jellegzetes, évezredek nyomát magán viselő, csíkos homokkő falainak, vízzel és széllel formált sziklaalakzatainak.

A Canal d’Amour a homokdűnék közötti természetes átjáró, amit a „Szerelmesek csatornájának” neveznek. Az ehhez szőtt legenda úgy szól, hogy azok a párok, akik együtt átúsznak a csatornán, örökre együtt fognak maradni.A szent „sziklaházaspár”, Japán: Az ősi japán teremtéstörténethez tartózik a Futami-ga-ura-i szent „sziklapár”. A legenda szerint Idzanagi isten és Idzanami istennő azt a munkát kapta, hogy kavarják fel a lándzsájukkal a föld formátlan anyagát.

Az így kapott massza cseppjei szétszóródtak és megszilárdultak. Ebből alakult ki japán 4223 szigete. A munka elvégzése után az istenek alászálltak, és összeházasodtak az egyik szigeten. A háncskötéllel összekötött sziklák ennek állítanak emléket.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló