Szemtanúk előtt szívódtak fel az emberek



A történelem legrejtélyesebben eltűnt emberei.Naponta hallani, hogy az ismerősök keresik az egyik szerettüket. Általában az emberek a saját akaratukból távoznak, de máskor elrablás áll a háttérben, ám a történelem a bizonyíték rá, hogy olykor, akár szemtanúk előtt, egyszerűn felszívódik valaki, és többé nem kerül elő.

Ilyen volt a 18 éves Paula Welden esete 1946-ban. Őt egy idős házaspár látta utoljára, ahogy egy hegyen, a közkedvelt turistaúton, a Hosszú Úton sétáltak. Paula körülbelül 50 méterrel előttük haladt, amikor befordult egy sziklás résznél. Amikor a házaspár is követte az útvonalat, akkor már nem látták a lányt, aki nem került elő.

1949-ben egy tömött buszon utazott James Tetford, aki hazafelé tartott, Benningtonba. A katona tizennégy utassal osztozott a járaton. Ők egybehangzóan azt állították, hogy a férfi békésen aludt az ülésen. Amikor a busz megérkezett a katonaotthonhoz, akkor már sehol sem volt Tetford. Az ülésén csupán egy nyitott menetrendet találtak, és a csomagjai is a járaton maradtak. A katona soha nem került elő.

1950-ben, a nyolcéves Paul Jepson az édesanyjával utazott a terepjárójukban, amikor a nő leállította a kocsit egy hegyen. Az anya meghagyta, hogy Paul ne hagyja el a járművet, amíg nem megy vissza. A gyerek nem fogadott szót. A kisfiú keresésére kutatócsoportok indultak, de nem találták meg.

Frieda Langer eltűnése annyiban más, mint az előbbiek, hogy az ő holttestét később megtalálták, de annyira brutális állapotban, hogy nem tudták megállapítani a halál okát. Langer az unokatestvérével túrázott, amikor a nő megcsúszott egy pataknál. Mivel nem akart vizes ruhában gyalogolni, ezért hazafelé vette az irányt, de soha nem érkezett meg A nő holtestére hét hónap később találtak rá egy olyan mezőn, amit korábban többször átnéztek a kutatócsapatok.

Ezeket az eltűnt embereket összeköti a Glastenbury Mountain. Tetford busza csak egyszer állt meg, és akkor még látták, hogy a járaton alszik. A következő megálló a Glastenbury hegy lett volna. A Paul Jepsont kereső kutyák azon a helyen vesztették el a nyomot, ahol utoljára Paula Weldent látták.

A helyiek állítják, hogy a hegyről nem csak ez a négy ember tűnt el, és többen is rejtélyes hangokat hallanak a Glastenbury felől. A különös esetek miatt még az utazási brosúrákban is az állt, hogy nem ajánlott ott túrázni.

A történelem során előfordultak más rejtélyes eltűnések is, így például Owen Parfitt esete, aki a saját lábán nem mehetett sehova, hiszen szinte teljesen mozgásképtelen volt. 1763-ban, egy nyári napon Owen nővére és egy ismerőse, kitolta a férfit a ház elé, hogy élvezze a szép időt. A nő egy összehajtott kabátot terített a testvére mellkasára, majd felment az emeletre. Tizenöt perccel később, Owen nővére furcsa zajt hallott, ezért kirohant, hogy ellenőrizze a testvérét, ám csak a széken hagyott összehajtott kabátot találta meg.

1809-ben Benjamin Bathurst, brit diplomata, vált köddé. A férfi egy kisebb társasággal utazott Hamburgba, amikor megálltak ebédelni. Az étkezés után visszaindultak a hintóhoz, amit a diplomata megkerült, majd eltűnt.

1851-ben egy poroszországi rab, Diderici sorban haladt a többi, összeláncolt, rabbal, amikor a teste egyre átlátszóbb lett, és lassan felszívódott. 1873-ban James Worson is így vált semmivé. Ő a barátaival fogadott, hogy megszakítás nélkül lefutja a Leamington Spa és Coventry közötti távot. A kényelmesen kocogó Worsont a barátai egy bricskán követték. James egyszer csak megbotlott. A férfi előrezuhant, és félúton eltűnt.

(Forrás: Legendák nyomában)

 

Ajánló

Ajánló