Hírességek, akik 40 éves koruk után futottak be



Világsztárok bizonyítják, hogy soha nincs késő a fényes karrier eléréséhez.Az emberek élete igencsak rövidke, emiatt sokan már harminc, negyven évesen hajlamosak lemondani az életükről, álmaikról, és beletörődnek abba, amit addig elértek. Ez nagy hiba, hiszen amíg élünk, addig küzdhetünk a céljainkért, mert egyáltalán nem kizárt, hogy például nyolcvanévesen találunk egy olyan lehetőséget, amelynek kihasználásával valóra tudjuk váltani a legnagyobb álmunkat.

Ha úgy érezzük, hogy kezdjük feladni a vágyaink hajszolását, akkor ismerjük meg az alábbi hírességek történetét, ugyanis ők is elmúltak negyven évesek, amikor végre befutottak!

Henry Ford: 45 évesen robbant be, amikor megépítette a forradalminak bizonyuló T Modellt.

Julia Child: 50 éves koráig a média- és reklámiparban dolgozott. Ekkor írta meg az első szakácskönyvét, amivel beírta magát a legnépszerűbb sztárséfek közé.

Harland Sanders: A Sanders ezredes néven ismert férfi, 62 évesen alapította meg a Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorsétterem franchise-ot. A céget 12 évvel később eladta 2 millió dollárért.

Anna Mary Robertson Moses (becenevén Grandma Moses, azaz Moses mama): Túl volt a 78. életévén, amikor festői karrierje beindult. 2006-ban 1,2 millió dollárért, körülbelül 300 millió forintért, adta el az egyik alkotását.

Jack Weil: A világ legnépszerűbb cowboy-öltözék márkáját, a Rockmount Ranch Wear nevű vállalkozását alapította meg 45 évesen. Weil 2008-ig dolgozott a cég ügyvezetőjeként, ám akkor, 107 évesen, meghalt.

Harry Bernstein: Sok éven keresztül szinte csak önmagának írt, ám 2007-ben, amikor már 96 éves volt, megírta a The Invisible Wall: A Love Story That Broke Barriers című memoárja, amivel hírnevet szerzett.

Ray Kroc: 52 éves koráig csak egy átlagos értékesítőként dolgozott. 1954-ben megvette a McDonald’s márkanevet. A világ legnépszerűbb gyorsétteremlánca Magyarországon sem ismeretlen.

Vera Wang: Ismert műkorcsolyázóként és újságíróként dolgozott azelőtt, hogy 40 évesen belépett volna a divat világába. Ma ő a világ leghíresebb női divattervezője.

Charles Darwin: Természettudósként töltötte élete nagy részét. Hírnevet 1859-ben, 50 évesen szerzett, amikor megírta „A fajok eredete” című művét, amivel örökre megváltoztatta a tudományt.

Samuel Jackson: Ma Hollywood egyik legünnepeltebb sztárja, akit láthattunk például a Star Warsban és Marvel filmekben. Jackson karrierje csak 43 évesen indult be, amikor a Spike Lee Dzsungelláz című filmjében játszott 1991-ben.

Wally Blume: A tejiparban utazott Blume, amikor 1995-ben, 57 évesen, saját jégkrémgyártó céget alapított. A Denali Flavors bevétele 2009-ben elérte a 80 millió dollárt.

Stan Lee: 39 éves volt, amikor megalkotta élete első képregényét, a Fantasztikus Négyest. Ezt követte a Marvel Univerzum, amiben Pókember, Thor, Vasember, Hulk, és a többi, mára híressé vált, karakter szerepel. Stan Lee képregényei Amerika valódi kulturális ikonjaivá váltak.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló