Szervezzük meg Életünk Utazását!



Tizenkét tipp az olcsó és felejthetetlen nyaraláshoz.2017-ben változtassunk a szokásainkon, és ne érjük be a hagyományos tengerparti, magyar víz melletti napozással! Az Életünk Utazását könnyen megszervezhetjük, ha segítségül hívjuk a következő tippeket.

Maradjunk otthon: Ennél költséghatékonyabb megoldás nincs. Ha idén otthon maradunk, akkor gondtalanul sétálgassunk a lakóhelyükön, vacsorázzunk egy helyi étteremben, tartsunk filmmaratont, vagy olvassunk egész nap!

Utazzuk körbe Magyarországot: Kevesen tudják, hogy hazánk milyen változatos tájakkal és utakkal büszkélkedhet. 2017-ben érdemes a nyakunkba venni az országot, például autóval.

Utazzunk el önkénteskedni: Ha nyaralni megyünk, akkor az szólhat arról is, hogy valami értékeset kezdünk az időnkkel. Az önkénteskedéssel szoros barátságokat köthetünk, idegen kultúrát ismerhetünk meg, különféle képességeket tanulhatunk.

Keressünk fel egy helyet, ahonnan családunk származik: Ha tudjuk, hogy honnan származnak a rokonaink, akkor utazzunk el egyikük élőhelyére. Ha lehet, akkor kérdezzük meg a családtagokat, hogy mit érdemes megnézni!

Menjünk folyami hajóútra: Az óceánjárókkal ellentétben, a folyami hajók gyakrabban állnak meg. Mivel a folyami hajók kisebbek, ezért jobban meg tudunk ismerkedni a többi utassal.

Utazzunk, és béreljünk szobát egy családnál, magánháznál: Egy idegen várost akkor ismerhetünk meg a legjobban, ha néhány napig úgy élünk, mint a helyiek. Béreljünk szobát egy helyi családnál, viselkedjünk úgy, mint az adott hely lakosai, menjünk piacra, kávézóba.

Utazás egyedül: Ha egyedül nyaralunk, akkor olyan hatások és benyomások érhetnek, amilyenek társas utazáskor soha. Ehhez nem kell messzire mennünk, hanem válasszunk egy olyan úti célt, ahol még biztonságban érezzük magunkat, de mégis arra elég, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

Last minute repülőút: A legtöbben először azt találják ki, hogy hova szeretnének utazni, majd csak ezt követően néznek utána annak, hogy mikor és hogyan tudnak a legjobb áron utazni. Idén fordítsuk meg a sorrendet, és inkább a dátumot jelöljük be, majd ennek megfelelőn döntsünk egy célállomás mellett.

Utazzunk borkóstoló túrára: Hívjuk el a régi barátokat rokonokat egy bortúrára, mert közelebb kerülhetünk egymáshoz egy terített asztal mellett.

Digitális detox: 2017-ben nem olyan könnyű ezt a tanácsot megfogadni, mégis legalább próbáljuk meg, hogy egy napig nem foglalkozunk a telefonnal, számítógéppel, és a többi kütyüvel!

Búvárkodjunk: A kutatások szerint az, hogy készülünk az utazásra, sokkal boldogabbá tehet, mint maga az út. Ez azt jelenti, hogy menjünk el egy búvártanfolyamra és szerezzünk képesítést, ha tengerhez készülünk nyáron.

Utazás egy távoli helyre: Aki már kirándult, az tudja, hogy az utazás hosszabb távon megtisztítja az elmét, mert ilyenkor kicsit távolabbról, kívülről szemlélhetjük önmagunkat, az aktuális helyzetünket, céljainkat, amiket újratervezhetünk. Ehhez jó választás például egy zarándokút.

(Forrás: divany.hu)

 

Ajánló

Ajánló