A farsangi jelmez mindent elmesél a viselőjéről



Milyen személyiséget rejt a királylány, a sejk vagy a cowboy maskara?Ha februárban farsangi buliba vagyunk hivatalosak, akkor muszáj jelmezt választanunk. Az, hogy minek öltözünk, általában a fantáziánkra van bízva, ám valamilyen szinten az emberek öltözködése mindig utal a viselő személyiségére. Ebből következik, hogy abban az esetben, ha szabadon választható a farsangi maskara, akkor szinte biztos, hogy a bulin találkozni fogunk öt királylánnyal, hét macskával, tíz sejkkel.

A minden évben visszatérő jelmezek sokat elárulnak az emberek személyiségéről.

Sejk: A pénz megszállottja, aki azért választotta a sejk jelmezt, mert a fehér ruhához elég egy napszemüveg és az abrosz. A jelmez alatt azt viselhet, amit csak szeretne. A sejknek öltözött vendég valószínűleg magasabb körökben mozog, és nem aggódik a hónap végén, hogy egyetlen forintja se maradt kenyérre. Másrészről olyan ember is lehet, aki csak szeretne sejk lenni.

Macska: Intelligens, büszke és független, aki nemcsak hízeleg, hanem karmol is. A macska körül általában sokan legyeskednek, mert vonzza őket a veszély, ám a jelmez megtévesztő, mert valójában nagyon gyorsan félős kisegérré változik a viselője, ha nem kapja meg a tartós és mély kapcsolatot.

A macska jelmezt viselő személlyel legyünk nagyon figyelmesek, tisztelettudóak! Ne legyünk tolakodóak, se alázatosak! Finoman puhatolózzunk, kedveskedjünk, de ne kerekedjünk fölé, vagy hódoljunk be neki!

Királylány: A gyerekek esetében nem meglepő ez a jelmez, hiszen a kislányok még hisznek a mesékben, és királylányok szeretnének lenni. Ha egy felnőtt választja ezt a hacukát, akkor szebb szeretne lenni, nagyobb hatalomra vágyik, és egy herceget keres, akiért az életét is feláldozná.

Ha egy királylánnyal akar valaki ismerkedni, akkor az számíthat a vetélytársakra! A királylányok szeretik a bókokat és a szerelmes közeledést.

Bohóc: Csak színjáték a jókedve annak, aki bohócnak öltözik be. Az illető egyáltalán nem vidám, mert mindenki csak nevet rajta, és szórakoztatónak gondolják, ő pedig ettől sírni szeretne. A közönség látványosságként kezeli, akin gúnyolódnak, vagy együtt éreznek vele.

Ha a farsangi buliban egy bohóccal találkozunk, akkor vegyük komolyan a tréfáit, és színleljünk, ha ő is színlel! Nevessünk vele, de csak mértékkel! Ha a bús alaphangulat megvan közöttünk, akkor könnyebben kialakulhat az igazi vidámság, és összetartozás.

Cowboy: Szabad, független, és merész tehénpásztor, aki azt hiszi, hogy most érkezett az Egyesült Államokból. A cowboy megfontoltan, de határozottan halad előre, ugyanis teljesen biztos abban, hogy az egész éves áldozat szerep után, most ő lesz a vadász.

Ebből következik, hogy a felét sem szabad elhinnünk annak, amit beszél. Nyugodtan csodálkozzunk rá a bátorságára, de véletlenül se adjuk könnyen magunkat, mert a cowboy imádja megtörni mások ellenállását.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló