15 film, aminek hibás az üzenete



A Vissza a jövőbe, a Bohém élet, de A szerelem hálójában mondanivalóján is kiakadnánk, ha nem filmről, hanem valós eseményekről lenne szó.Wayne világa: Wayne és Garth lehetőséget kap, hogy a rádiós szereplésre, amit az idejét és pénzét nem sajnáló Benjamin támogatásával érnek el. Ő cserébe csak annyit kér, hogy ne mondjanak semmi rosszat a szponzorra. Amikor Wayne mégis ezt teszi, és kirúgják érte, akkor még Benjamin a rossz?

Apád, anyád idejöjjön: A válófélben lévő szülők úgy döntenek, hogy elválasztják az ikreket. Egyik gyereknek sem mondják meg, hogy van egy testvére. Kegyetlen!

Ariel, a kis hableány: Ariel hátrahagy mindent, hogy hozzámenjen a szerelméhez, akivel soha nem beszélt és csak három napja ismeri. A hableány csak 16 éves, tehát nem tud jó döntéseket hozni.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van: Amikor Daniel a viselkedése miatt elveszti a gyereke felügyeleti jogát, akkor a férfi nem arra törekszik, hogy jobb ember legyen, hanem női dadának adja ki magát. Daniel becsapja a gyerekét, a bíróságot, a volt feleségét.

A szerelem hullámhosszán: A két főszereplője az utolsó pillanatig nem találkozik, mert Annie csak a rádióban hallja Sam hangját. A lány Valentin-napon dobja a vőlegényét, hogy átutazza a fél országot Samhez.

A szerelem hálójában: Egymásba szeret a két főszereplő, akik hónapokig csalják az aktuális párjukat, akik semmi rosszat nem tettek.

Óz, a csodák csodája: A gonosz nyugati boszorkány csak a testvére cipőjét akarja visszakapni, amibe belehal, mert a tolvaj Dorothy megöli.

Meglógtam a Ferrarival: A történetben Ferris rábeszéli a haverját, Cameront, hogy érezzék jól magukat, és ne aggódjanak olyan sokat. Ő könnyen van, mert Cameron viszi el a balhét, hiszen a kocsi az apja tulajdona.

Harcosok klubja: A filmben jómódú fehér férfiak panaszkodnak, amiért biztos állásuk, jó fizetésük van, és a hónap végén, a számlák kifizetése után túl sok pénzük marad. Szegények...

Bohém élet: A lakbér a hétköznapi élet része, de akkor miért lázadnak ez ellen a filmben?

Vissza a jövőbe: A múlt rendbetétele után hazatérő Marty-t az fogadja, hogy az apja felvette azt a Biffet, aki a múltban meg akarta erőszakolni Marty anyját. Az apa még a házba is behívja a férfit, miközben Marty egy szót sem szól.

Mátrix: Amikor a gépek átveszik a hatalmat az emberek felett, akkor beadnak nekik egy hallucinogén anyagot, amiért cserébe a testük által termelt energiát kérik. A robotok tehát nem igazán gonoszak, ám akkor miért akar pár ember egy koszos hajón élni, a hallucinációk helyett?

Babe: A malac a versenyen olyan információt kap, amit a többi versenyző nem tud, tehát tisztességtelen előnyre tesz szert. Nem fair play, hogy nyer.

Buli az élet: Az iskola első napján Preston beleszeret Amandába, akivel ugyanazt a kekszet eszik aznap. Preston négy évig rajong a lányért, akiről csak annyit tud, hogy ugyanazt a kekszet szeretik. Négy esztendővel később Preston az egész iskola előtt vall szerelmet. Kicsit ijesztő.

Szépség és a szörnyeteg: Belle beleszeret abba, aki fogságban tartja. A pszichológusok ezt nevezik Stockholm-szindrómának, ami kicsit sem egészséges.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló