Sérülést színlelve próbálnak pénzt szerezni a kínai „porcelántörők”



Akadályozzák a forgalmat és felesleges pánikot keltenek a csalók.A kínaiak „porcelántörőknek” nevezik azokat a csalókat, akik nagyvárosokban képesek az autók elé feküdni, hogy sérült színlelve szedjenek ki pénzt a sofőrökből. Ez a kifejezés a bolttulajdonosok csalásaiból származik, ugyanis ők direkt úgy helyezték ki a porcelánokat a polcokra, hogy azokat a vevő leverje, a tulajdonosok pedig ezért kártérítést követelnek.


A kínai nagyvárosokban évek óta terjedő divatról rengeteg videó kering az interneten. Az idegesítő átveréssel az emberek felesleges pánikot keltenek és feltartják a forgalmat, a földről pedig csak akkor állnak fel, ha pénzt kapnak, vagy meglátják, hogy közeledik a rendőrség.


Az őrült divatról a járókelők mobilos felvételeket felvételeket készítenek azért, hogy bizonyítsák, hogy a színlelőknek nincs semmi baja. Az átverés ennek ellenére évek óta terjed. A csalók komoly problémát okoznak, miközben közröhej tárgyává teszik magukat.


A világhálón találkozhatunk olyan videóval, amelyen egy nő addig nem mozdul az autó elől, amíg a sofőr nem ad neki három dollárnak megfelelő készpénzt. Ekkor a nő feláll, és táncolva hirdeti, hogy 20 jüanért fel lehet bérelni, és egy óra alatt 250 jüant is képes megkeresni.


Olyan eset is előfordult, amelyben egy csinosan öltözött fiatal lányt a rendőrök rángattak le az útról, majd a csaló őrjöngeni kezdett, amiért a terepjárós nem akarta elütni.


Nanning városában szintén a rendőrök rángattak ki egy férfit a busz alól. Ebben az esetben a csaló még arra is képes volt, hogy hozzávágja a fejét a járműhöz azért, hogy biztos legyen rajta valamilyen sérülés.


Az őrült és kicsit sem veszélytelen divat miatt már többen a csontjukat törték, de az is előfordult, hogy halállal végződött az színlelt autóbaleset. A csalóktól a legkönnyebben úgy lehet megszabadulni, ha fizetnek nekik.


Sajnos a pereskedés hosszadalmas a kínai jogrendszer kacifántossága miatt, de ennek ellenére már előfordult, hogy a bíróság hozott döntést egy ilyen ügyben. Ez Senjang városában történt, ahol a bíróság két porcelántörőt 11 hónap börtönre és fejenként 3000 dollár pénzbírságra ítélt.


A két férfi mozgássérülteknek tervezett járművel mentek neki a kisteherautóknak. A módszerrel tíz nap alatt több, mint 1500 dollárt szedtek ki a szerencsétlen sofőrökből. Az ügyben döntést hozó bíró azt tanácsolta, hogy senki se fizessen a csalóknak.


Ha viszont valaki mégis úgy dönt, hogy fizet, akkor az kérjen bizonylatot, szerezze meg az illető személyi számát, majd tegyen bejelentést a rendőrségen. Persze így elmondva könnyű, de a valóság ezzel szemben az, hogy lehetetlen feladat kicsikarni valamiféle adatot a csalókból.


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló