Mondatok, amiket nem szeretnénk nyaraláskor hallani



Nem törvényszerű, hogy a vakáció problémamentes lesz.Mindannyian a tökéletes nyaralásról álmodozunk, amikor lefoglaljuk az utat. Ilyenkor szeretünk arra gondolni, hogy néhány napra kiszakadunk a hétköznapok rutinjából, a főnök nem fog utolérni, a problémákat otthon hagyhatjuk, és földöntúli nyugalomban lazíthatunk.


Sajnos nincs arra törvény, hogy a nyaralás ideje alatt sérthetetlenek leszünk, és a munka legfeljebb akkor nem ér utol, ha otthon hagyjuk a mobilt, laptopot, amire csak nagyon kevesen képesek. A nyaralást sok minden elronthatja, például a következő mondatok.


„A légkondicionáló elromlott.” – Ez akkor a lehető legrosszabb hír, ha olyan helyre utaztunk, ahol a kinti hőmérséklet 30-40 fok. A dolgon az ronthat, ha a szerelő csak három nap múlva jön, vagy akkor, amikor már vége a nyaralásunknak.


„Semmi ok az aggódásra! Teljesen természetes a víz felszínén úszó sárgás hab, mert ez a tóban lévő természetes szerves anyagok bomlása, ami bizonyítja, hogy a vízminőség kiváló.”Mi pedig nem most jöttünk a falvédőről, hogy ezt elhiggyük. Az úszásnak és a vízi sportoknak ezennel lőttek.

 

„...és most az időjárásról: Holnap egy hidegfront hatására egész nap esni fog, a hőmérséklet visszaesik. A következő napokban nem számíthatunk lényeges változásra.”Ezt természetesen akkor halljuk, amikor utazni készülünk. Bezzeg, amikor az irodában kell ülni, akkor csodálatos nyári idő van!


„Tartsa szárazon a kötést! Ha lehet, akkor a héten kerülje a vizet.” – Ha már a nyaralás első napján megsérülünk, akkor könnyen megtörténhet, hogy az egész vakációt elrontottuk.


„A tendert jövő hét hétfőig kell leadni.”Ha nyaralni megyünk, akkor a munka az utolsó dolog, amiről hallani szeretnénk. Évekkel ezelőtt, amikor még nem léteztek mobiltelefonok, laptopok, akkor megszökhettünk a munka elől, de 2017-ben szinte képtelenség. Természetesen a főnök figyelembe fogja venni a teljesítmény-értékelésnél, hogy a nyaralásunk alatt is a munkával foglalkoztunk. Legalábbis akkor ezt ígéri.


„Mi az, hogy ez nem svédasztal?! Ott az alján az IKEA logó, nem látja!” – A rajtuk lévő két étel közül, pedig kényelmesen lehet választani. A tudósok egyébként is elmondták, hogy a bőséges választék döntésképtelenné teszi az embereket.


„Kék Opel Astra? Tegnap este még itt állt?” – Az ellopott autóról szóló hír rengeteg problémát vetít előre.


„Képzeld édes, anyu hívott, hogy a hétvégére lejönnek hozzánk a Balatonra!”
Abban az esetben, ha úgy képzeltük, hogy kettesben nyaralunk a párunkkal, akkor még akkor sem fogunk örülni az érkező szülőknek, ha egyébként szeretjük őket.

„Drágám, ugye nem felejtetted el berakni a mobiltöltőt/személyit/fényképezőgépet/bankkártyát?”Az sokat fog rontani a nyaraláson, ha erre a kérdésre rémülettől tágra nyílt szemekkel azt feleljük, hogy az hittük, hogy ő teszi el ezeket.

„Az előzetesen megbeszélt tengerre/hegyekre/Balatonra néző szoba, már foglalt, de ezt a szomszéd építkezésre néző szobát szívesen ajánlom, mert olcsóbb, valamint sokkal csendesebb.” – Ki tudna ellenállni egy ilyen cserének? Nagy valószínűség szerint mindenki.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló