A mozi legbosszantóbb nézői



Mindig akad néhány mobilizó, zacskót csörgető vagy mindenen röhögő néző.Ha nyugodt körülmények között akarunk filmet nézni, akkor maradjunk otthon, mert a moziban biztos, hogy el kell viselnünk egy-két idegesítő embert, függetlenül attól, hogy mennyire tömöttek a terem sorai.

Zacskócsörgető: Az igazi moziélményhez hozzátartózik a nassolás, de míg a legtöbben egy zacskó chipsszel vagy popcornnal ülnek be, és azt is halkan próbálják megenni, addig akadnak, akik több zacskóval jelennek meg, és amikor kifogy az egyik, már nyitják is a következőt, egészen a film végéig.

Folyton köhögő: Az év összes évszakában számíthatunk arra, hogy lesznek náthásak a nézőtéren. A beteg végig köhög, tüsszög, és orrot fúj. Habár a filmeket a mozik nem kapják le a műsorról két nap után, mégis a betegek attól félnek, hogy mire meggyógyulnak, már nem lesz műsoron a film, esetleg ajándékba kapták a jegyet, amit nem akarnak kihasználatlanul hagyni.

Aki előre elmondja: Előfordul, hogy többször beül egy filmre, de másokkal. Ilyenkor legfeljebb addig mesélünk valamit a sztoriról, amíg nem ülünk be a moziterembe, mert vagyunk annyira figyelmesek, hogy nem rontjuk el mások élményét.

Sajnos sokan nem ilyen tapintatosak, hiszen mindig van valaki, aki fennhangon elmeséli, hogy a következő jelenetben mi fog történni, és nem törődik azzal, hogy tönkreteszi más szórakozását.

Mobilfüggő: Időről-időre felvillan egy-egy mobil világítása, mert manapság már másfél-két órát sem bírnak ki az emberek a mobil nyomogatása nélkül. Ennél csak az a rosszabb, ha valaki telefonálni kezd.

Kisgyerek, aki semmit sem ért: Gyakran megdöbbenhetünk azon, hogy mit keres egy kisgyerek egy 16 éven felülieknek szóló filmen. Ők legtöbbször azért keverednek a nézőtérre, mert a szüleik nem tudták leadni a rokonoknak, vagy nem találtak bébiszittert, és úgy gondolták, hogy nem baj, mert a gyereket leköti majd a film. A kiskorú folyamatosan kérdezgetni fogja, hogy mi miért történik, mert még nem érti a látottakat. Egy idő után unatkozni fog, és nyavalyogni.

Mindenen nevet: Ez a nézőtípus, akiből kispórolták a humorérzéket, ezért számára minden vicces. Ezt még el is fogadnánk, ha nevetés helyett, nem nyerítene, röhögne még percekkel a poén után is.

Beszóló kamaszok: Végig kommentálják az egész filmet olyan megjegyzésekkel, hogy „Kenjed neki!”, „Nézd már!”, és társai. Ők maximum akkor maradnak csendben, ha rájuk szólunk, de ez is csak pár percig fog tartani.

Elénk ülő magas ember: A plázamozik hatalmas teret hódítottak maguknak, ezért ritka ez a probléma. Ha mégis egy magas ember ül be elénk, akkor próbáljunk meg vele cserélni, vagy üljünk rá a kabátunkra. Itt kell megemlítenünk, a mögénk ülő nézőt, aki folyamatosan rugdosni fogja a székünket.

Rendteremtő: Számára a mozi nem csak egy film megnézése, hanem igazi rituálé! Ő az, aki elvárja a néma csendet, és jaj, annak, aki csak pisszenni mer! Ha mégis meg merünk szólalni, akkor rögtön ránk fog szólni, ahogy barátait és a rokonait se lesz rest rendreutasítani.

Vihogó kamaszlányok: Ezzel a típussal akkor van probléma, ha a filmben egy aktuális tinibálvány szerepel. A kamaszlányok végigsugdolózni a műsort, és akkor vihognak, amikor azt semmi sem indokolja.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló