Bánhatja Henry Cavill, hogy nem vállalta el Edward szerepét az Alkonyatban



Színészek, akik sikerfilmek forgatókönyvét utasították vissza.Függetlenül attól, hogy mi a szakmánk, mindig el kell döntenünk, hogy az élet adta lehetőségek közül, melyikbe éri meg befektetni az időnket és az energiánkat. A színészek munkája ugyanilyen döntésekből áll, hiszen amikor elolvasnak egy forgatókönyvet, akkor el kell dönteniük, hogy szeretnének-e szerepelni az adott moziban, vagy inkább passzolják a szerepet.

Nem ritkán előfordul, hogy egy-egy film esetében a színész biztos abban, hogy megbukik az alkotás, amihez ezért nem adja a nevét, ám később kiderül, hogy kihagyott egy remek lehetőséget, mert világsiker lett az általa lebecsült film.

Twilight: A napfényben csillogó vámpír és a szerelmi háromszög elég lehet ahhoz, hogy valaki bukásra ítélje a filmet. Valószínűleg ez történt Henry Cavill esetében is, aki bugyutának érezte Edward Cullen szerepét, ezért nem vállalta el. Végül Robert Pattinson kapta meg Edward szerepét, ami miatt annyira népszerű lett, hogy bevallotta, nem bírja a népszerűség súlyát.

Mátrix: A több részből álló film egy igazán elgondolkodtató témát boncolgatott, ezért kultikussá vált a trilógia, amiben eredetileg nem Keanu Reeves játszotta volna a főszerepet. Az ő karakterét Will Smith és Tom Cruise is meg akarta szerezni, de végül Tom Cruise úgy döntött, hogy van jobb dolga is, mint eljátszani Neo szerepét.

Gyűrűk Ura: A fantasztikus kalandfilmnek, amelyből három rész készült, valamint annak az előzményéről szóló Hobbitnak, kulcsfontosságú szereplője Gandalf. A varázsló szerepét Sir Ian McKellen kapta, amit annak köszönhet, hogy Sean Connery nem vállalta el a szerepet. A filmek hatalmas sikert arattak.

Szerelmes Shakespeare: A romantikus film az alkotói válságban szenvedő Shakespeare-ről szól. A történetben eredetileg Julia Roberts kaphatta volna meg Viola szerepét, de a színésznő nem vállalta el a munkát, amit bánhatott meg igazán, amikor látta, hogy Gwyneth Paltrow Oscar-díjat vehet át a filmben nyújtott alakításáért.

Micsoda nő!: Nem mai film, mégis még mindig sokan emlegetik Richard Gere és Julia Roberts romantikus alakítását, ami arról szól, hogy egy sikeres üzletember felszed egy utcalányt, majd menthetetlenül egymásba szeretnek. A prostituált Vivian szerepét eredetileg Daryl Hannah kapta volna, de ő időközben visszaadta a forgatókönyvet. Vivian szerepét végül Julia Roberts játszotta el.

Titanic: A világ legnagyobb óceánjárója első útja egyben az utolsónak bizonyult. A tragédiáról a mai napig sokat beszélünk, ráadásul újabb és újabb titkok derülnek ki a szerencsétlenségről. A Titanicról forgatót filmben Kate Winslet játszhatta Rose szerepét, amit a készítők eredetileg Gwyneth Paltrownak szántak, de a színésznő nem akart szerepet vállalni a romantikus drámában. Ezt később bánhatta, hiszen a Titanic hatalmas népszerűségnek örvend.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló