Idővel szégyenkezni fogunk a temetői szelfi miatt



Helyzetek, amelyekben nem illik önmagunkat fényképezni.Aranykorát éli a szelfizés, amelynek hódolói között akadnak, akik nem érik be a veszélytelen, elfogadható helyen készített képekkel, hanem veszélyes és illetlen helyeken is képesek fényképezni önmagunkat.

Az évek alatt sokan belehaltak a felelőtlen fotózásba, de azoknak a tábora is népes, akik idővel szégyenkezhetnek egy-két kép miatt. Ha nem akarunk ebbe a táborba tartózni, akkor az alábbi esetekben felejtsük el a szelfizést!

Hajléktalan szelfi: Az egyik legembertelenebb szokás az, hogy a fiatalok a hajléktalanok mellett pózolnak ahelyett, hogy például segítenének némi apróval a nincsteleneknek.

Csernobil szelfi: Csernobil a világ egyik legnagyobb katasztrófájának a helyszíne. Annak idején negyedmillió ember vesztette el az otthonát a tragédiában. Emellett milliók haltak, vagy betegedtek meg. Más katasztrófa helyszíneken sem túl szerencsés a szelfizés.

Baleset szelfi: Amikor utunk során látunk egy balesetet, akkor ne az járjon a fejünkben, hogy milyen jó alkalom ez egy szelfire, hanem azon törjük a fejünket, hogy hogyan segíthetnénk az áldozatokon. Igazán embertelen tett lenne, ha a segítség felajánlása helyett fényképezni kezdenénk.

Serüléses szelfi: Amikor az emberek végigpörgetik a közösségi médiás oldalakat, akkor senki se vágyik arra, hogy véres, sérüléses képek vágják szemen. Ha megsérülünk, akkor azt lássuk el, és ne a világhálón terjesszünk róla fotókat!

Temető szelfi: A temetés nagyon bensőséges dolog, ezért ahhoz csak annak van köze, aki együtt gyászol a többiekkel. Ebből következik, hogy a kisírt szem, vagy az igazán csinos gyászruha sem jogosít fel arra, hogy a temetésen, a sírkővel, vagy a koporsóval pózoljunk.

Sajnos a szelfizők ezt ritkán tartják be, emiatt egyre népszerűbb a temetésen, a halottal készített utolsó szelfi, amit azonnal feltöltenek a közösségi oldalakra. Mivel ez egyre gyakrabban előfordul, ezért a temetkezési vállalkozók azon gondolkodnak, hogy milyen módszerrel taníthatnák meg az embereknek, hogy nagy tiszteletlenség az elhunyttal való szelfizés.

Sofőr szelfi: Az autóvezetés nem játék, mert elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és kész a baj. Amikor a volán mögé ülünk, akkor csak a vezetésre és a forgalomra koncentráljunk, és ne azzal foglalkozzunk, hogy szelfit készítsünk! Ez alól csak az az eset kivétel, ha csak beültünk az autóba, de nem indultunk el vele sehova.

Vécés szelfi: Néhány évvel ezelőtt még kinevettük azokat, akik a mellékhelyiség tükrét használták fotózásra, ma már viszont divat. Ezeken az önarcképeken azonban sokszor megjelenik egy-egy olyan ember, aki éppen a dolgát végzi. Mivel valószínűleg mi magunk sem örülnénk nekik, ha ilyen fényképet látnánk viszont magunkról az interneten, ezért mindig győződjünk meg arról, hogy egyedül vagyunk a mellékhelyiségben, ha úgy érezzük, hogy feltétlenül muszáj ilyen képet készítenünk.

Mindemellett említhetjük még azokat a helyzeteket, amelyek a saját testi épségünket veszélyezteti, hiszen egyetlen szelfi sem éri meg, hogy lezuhanjunk az erkélyről, egy hegy tetejéről, ahogy azt se kockáztassuk, hogy elgázol a vonat!

(Forrás: bien.hu, life.hu)

 

Ajánló

Ajánló