Melyik idegesítő kollégaszerep jutott nekünk?



Vajon a pletykás, a mindenért hisztiző, a stílustanácsadó, vagy a megmondóember típusba tartózunk?Kos – Drámakirálynő: Folyton nyavalygunk, hogy mi fáj, miért nem jó, és keressük a lehetőséget, hogy kit vehetünk rá, hogy segítsen, helyettünk csináljon meg egy feladatot, amit akkor is hatalmasnak látunk, ha csak egy aprócska munka.

Bika – Humorzsák: Minden munkahelyen akad legalább egy személy, aki folyamatosan humorizál. Jobb esetben tényleg jó a humorunk. A rosszabb helyzet az, ha csak mi hisszük viccesnek magunkat, de valójában fárasztóak vagyunk.

Ikrek – Pletykafészek: Számunkra nem akadály, ha egy nagy munka közepén vagyunk, mert biztos, hogy szakítunk időt a csevegésre, ahogy a szünetekbe is csak mondjuk és mondjuk a magunkét. Azt szeretjük a legjobban, ha kibeszélhetjük a párunkat, a főnökünket, a kollégáinkat. Az is jellemző ránk, hogy szeretünk mindennel és mindenkivel tisztában lenni.

Rák – Kíváncsi: Belső kényszert érzünk arra, hogy mindenbe beleszóljunk, hozzá tegyünk valamit, beleavatkozzunk. Számunkra elképzelhetetlen, hogy kimaradjunk valamiből. Emellett szívesen meghallgatjuk a többiek magánéleti gondjait, és tanácsokat osztogatunk.

Oroszlán – Megmondóember: Mindig tudjuk a tutit. Ha a kollégák valamit tudni akarnak, akkor minket kell kérdezniük. Ha nem teszik, akkor a végén megjegyezhetjük, hogy „megmondtuk”. Emellett a munkaidő minden percében adjuk az őszintét, aki nyugodt szívvel önti szavakba a véleményét.

Szűz – Életmódszakértő: Amellett, hogy hírt adunk az egészséges trendekről, még próbáljuk rávenni a többieket, hogy próbálják ki azokat. Emellett arra is képesek vagyunk, hogy felháborodva közöljük a kollégánkkal, hogy milyen egészségtelen dolgokkal mérgezi magát, és ezért néz ki úgy, ahogy, emiatt nem kell senkinek, és ezért lesz rövid az élete.

Mérleg – Stílustanácsadó: A megjelenésünk extravagáns vagy mérhetetlenül elegáns, ez pedig szavak nélkül üzeni, hogy értünk a stílushoz. A témában szívesen adunk tanácsot, amivel csak az a baj, hogy ezt akkor is megtesszük, ha az illető nem kérte a véleményünket.

Skorpió – Jégkirály(nő): A kollégáink gyakran még akkor sem mernek zargatni, ha nagyon muszáj lenne, inkább megoldják egyedül a dolgot. Általában csak egy-két emberrel ápolunk jó viszonyt, de jellemzőbb, hogy mások azt hiszik, hogy lenézzük őket, pedig ez nem biztos, hogy így van, mert valójában csak megválogatjuk, hogy kikkel barátkozunk.

Nyilas – Showman: Minket mindenki csodál, mi vagyunk a főnök legjobb barátja, a kollégák kebelbarátja, mert mindig megtaláljuk a módját annak, hogy lepacsizzunk a többiekkel. Erre azért van szükségünk, mert különben kirekesztettnek éreznénk magunkat.

Bak – Munka hőse: Mi vagyunk azok, akik folyton a maximumom pörögnek és rabszolgahajcsárként hajtjuk a többieket. Mi érünk be legelőször, mi távozunk a legkésőbb, ha pedig valaki beszélgetne velünk, akkor a téma csak a munka lehet.

Vízöntő – Flegma: Utánozhatatlan az a lenézés, amivel azt üzenjük, hogy a többiek senkik hozzánk képest. A kollégák soha nem tudhatják, hogy mikor beszélünk komolyan és mikor vagyunk cinikusak. Sokan úgy érzik, hogy utáljuk őket, pedig erre nem adtak okot.

Halak – Ezoguru: Mi vagyunk az iroda jósasszonya, aki minden problémára tud egy Buddha tanítást. A kollégák magánéleti problémáit is képesek vagyunk egy odaillő spirituális tanítással orvosolni. Az se áll távol tőlünk, hogy kártyából, vagy az ebédre hozott péksüteményből olvassuk ki a jövőt, gyakran akkor is, ha ezt senki sem kérte.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló