A történelem legismertebb szeretői



XV. Lajos, Hitler, de Napóleon is tartott ágyast, akik ritkán mondhatták szerencsésnek magukat.Eva Braun – Hitler szeretője: 1936-ban Eva fényképészként dolgozott, ezért sokat találkozott Hitlerrel és társaival. Állítólag a nő azzal akarta felkelteni a náci vezér figyelmét, hogy kétszer is meg akarta ölni magát, mint Hitler volt kedvese, akinek sikerült az öngyilkossági kísérlete.

1944. július 20-án Eva megtudta, hogy sikertelen merényletet hajtottak végre Hitler ellen, ezért levélben vallotta meg a férfinak, hogy az első találkozásuk után megesküdött, hogy mindenhova követni fogja, még a halálba is.

Eva tartotta magát az esküjéhez, hiszen április 30-án a pár elköszönt az alkalmazottaktól, majd három óra Hitler agyonlőtte magát. Eva ciánkapszulával vetett véget az életének.

Boleyn Anna – VIII. Henrik szeretője majd felesége: 18 évesen került az angol udvarhoz, mint Aragóniai Katalin, Henrik első feleségének udvarhölgye. Mivel VIII. Henrik sehogy sem tudta elérni, hogy a pápa érvénytelenítse a házasságát, ezért 1533. január 25-én titokban elvette a terhes Annát.

A lány csak I. Erzsébettel, a későbbi szűz királynővel ajándékozta meg a királyt, aki idővel ráunt a nőre. A szerető próbált újra teherbe esni, de 1534-ben elvetélt, 1536-ban pedig halva született fiút hozott a világra. A király végül házasságtöréssel vádolta Annát, akit 1536-ban fejezték le.

Marilyn Monroe – Kennedy szeretője (is): Marilyn szerelmi kalandjai legendásak. A nő hódításai között olyan nevek szerepelnek, mint például Yves Montand, John F. Kennedy elnök és fivére, Robert.

Marilyn állítólag öngyilkosságot követett el 1962. augusztus 5-én, ám J. Edgar Hoover FBI-igazgató azt állítja, hogy JFK intézte el, hogy Marilyn meghaljon, mert kezdett kitudódni a viszonyuk.

Madame Pompadour – XV. Lajos szeretője: Az okos és szép szerető jó irányba terelte a királyt, ám ezzel rengeteg ellenséget szerzett, főleg akkor, amikor komoly befolyást szerzett az udvarban, ahol beleszólhatott az állam- és külügyekbe. Amikor a márkinő szépsége és az egészsége romlott, akkor visszavonult a szeretői „foglalkozástól”, de örökre a király barátja maradt.

Marie Walewska – Napóleon szeretője: Marie 1806-ban találkozott Napóleonnal Błonie-ben vagy Jabłonna-ban. Napóleon helyben beleszeretett a nőbe, akit Varsóba kéretett. Marie eleinte nem akart szeretőnek állni, de végül a francia Géraud Duroc parancsnok és pár másik lengyel arisztokrata meggyőzte. Marie és Napóleon kapcsolatát titokban tartották.

1809-ben Bécsbe utaztak, ahol, a Schönbrun-kastély mellett szálltak meg, ám Marie terhes lett, ezért visszament Walewice-be, ahol megszülte a második fiát, Alexandre Josephet, aki a férje után a Colonna-Walewski nevet kapta. Marie és Napóleon viszonya 1810-ben ért véget.

Servilia Caepionis – Julius Caesar szeretője: Suetonius feljegyzései szerint Servilia Caepionis, Marcus Iunius Brutus anyja volt Caesar kedvence az összes szeretője közül. Időszámításunk előtt 85 környékén Servilia hozzáment Marcus Junius Brutushoz, akitől megszületett Marcus Iunius Brutus.

Később a nő Decimus Junius Silanus szeretője lett, akinek három lányt szült, majd időszámításunk előtt 64 környékén Julius Caesar ágyasává vált. Servilia időszámításunk előtt 44. március 15-ig melegítette a férfi ágyát, tehát addig, amíg Caesar meg nem halt az ellene szervezett merényletben.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló