Natasha Ryan öt évig hagyta, hogy a szülei halottnak higgyék



Hosszú hónapok és évek után kerültek elő az eltűnt gyerekek.Amikor azt halljuk, hogy eltűnt egy gyerek, akkor tudjuk, hogy vagy kiderül, hogy elszökött otthonról, esetleg tragikus baleset érte, bűncselekmény áldozatává vált, vagy soha nem derül ki, hogy mi lett vele.

Néhány esetben hónapok, de akár sok év is eltelhet úgy, hogy nincs hír, se remény, ám végül, csodával határos módon, megtalálják a rég eltűntnek, esetleg halottnak nyilvánított gyereket.

Elizabeth Smart, 9 hónap után került elő: David Mitchell a saját hálószobájából rabolta el a 14 éves kislányt még 2002-ben. A gyerekrabló fundamentalista mormon volt, és a második feleségnek szánta a kislányt.

David és a felesége a házuk udvarán tartotta fogva a kislányt, 18 mérföldre a gyerek otthonától. A mormon házaspár gyakran magával vitte a kislányt a Salt Lake Cityben tartott vallási eseményekre, ahol fátylat adtak Elizabethre, aki egy szót sem szólhatott.

Szerencsére sokan gyanúsnak találták Elizabeth viselkedését, ezért szóltak a rendőrségnek. A hatóság átkutatta a házaspár otthonát, ahol megtalálták a kislány. Davidet emberrablás és szexuális zaklatás miatt életfogytiglanra ítélte a bíróság, míg a feleségét 15 évre zárták be.

Shawn Hornbeck, 4 év után került elő: 2002-ben biciklizni indult a 11 éves Shawn, akit nem messze a missouribeli otthonától raboltak el. A fiút négy évvel később egy St. Louis-i lakásban találták meg, ahol egy Michael J. Devlin nevű férfival élt.

Kiderült, hogy Shawn gyakran mutatkozott a nyilvánosan, egyszer pedig egy rendőrrel is beszélt, mert ellopták a bicaját, ám segítséget nem kért, mert az agyát átmosták, ráadásul Michael folyton ellenőrizte és bántalmazta, ezért egy idő után a fiú nem próbált megszökni. A gyerekrablót kétszeres életfogytiglanra ítélték.

Jaycee Lee Dugard, 18 év után került elő: A 11 éves Jaycee iskolába indult 1991 egyik reggelén, amikor egy házaspár, Phillip és Nancy Garrido kábítópisztollyal meglőtte a kislányt, akit az otthonukba vittek.

Phillip éveken át szexuálisan zaklatta a lányt, aminek eredményeként 13 és 16 évesen is gyereket szült. A gyerekrablók 2009-ben buktak le, amikor Phillip átvilágításon esett át az új munkája miatt, és gyanús lett, hogy miért él két kislány a házaspárral, ha hivatalosan nincs gyerekük.. Phillip 431 év, a felesége 36 év börtönt kapott.

Natasha Ryan, 5 év után került elő: Natasha 1998-ban, 14 évesen tűnt el az ausztrál otthonából. Amikor öt évvel később előkerült, akkor egy férfi már előzetes letartóztatásban volt Natasha meggyilkolásért, ugyanis a férfi valamiért azt hazudta, hogy megölte a lányt.

Natasha valójában a sokkal idősebb barátja házában bujkált, miután bosszúból elszökött otthonról, amiért a szülei megtiltották, hogy a férfival legyen. Amikor Natasha megtudta, hogy halottnak hiszik, akkor kihasználta a szerencséjét. Natasha szülei a mai napig nem bocsátottak meg a lányuknak.

Julian Hernandez, 13 év után került elő: 2002-ben, amikor Julian 3 éves volt, akkor az apja azzal az ürüggyel vitte magával, hogy beadja az óvodába, de valójában többé nem mentek haza. 2015-ben az lett gyanús Julian számára, hogy a főiskolai jelentkezésekor kiderült, hogy hamis a társadalombiztosítási száma.

Julian egy iskolai tanácsadó segítségével talált egy képet az egyik eltűnt gyerekekkel foglalkozó, netes adatbázisban. Julian 13 év után tért haza az anyjához, az apa emberrablás miatt került bíróság elé.

(Forrás: life.hu)

 

Ajánló

Ajánló