Negatív kritikát kaptak a nevezetességek



Csalódtak a turisták, amikor élőben láthatták a Sydney-i Operaházat, a Colosseumot és a Szabadság-szobrot.Minden városban van legalább egy olyan épület, szobor, amit az utazóknak látniuk kell, ám előfordul, hogy a lelkes turisták, akik talán évek óta arra vártak, hogy a saját szemükkel nézhessék meg a híres nevezetességet, csalódnak, ennek pedig hangot is adnak az interneten.

Sydney-i Operaház: Ausztrália egyik legvonzóbb épülete a Sydney-i Operaház, ám a turisták között akad, aki azt tanácsolja, hogy az ne költse rá a pénzét, aki nem szereti a zenét.

„Nincs benne semmi különös, és a tévében jobb... Ha valaki nem szereti az operát vagy az építészetet, akkor az ne pazarolja rá a pénzét és az idejét. A legérdekesebb része az volt, amit kívülről is láttunk.”

Colosseum: Róma központjában található Colosseum anno gladiátor harcoknak adott otthont, míg a mai vonzerejét a romjai és tökéletlensége adja, de ez nem nyeri el minden turista tetszését.

Így volt ezzel az is, aki a következőt írta a római Colosseumról:

„Nincs benne semmi látnivaló. Vagy fel kell újítani, vagy be kell zárni.

Szabadság-szobor: Szinte állandó a tömeg New York egyik leghíresebb nevezetessége körül, de sok turista csalódott a Szabadság-szoborban. Az egyik negatív kritika így szólt: „Ez csak egy szobor, nem értem, hogy miért olyan nagy szám.”

Más turisták nem csak az emlékművet, hanem az annak otthont adó Liberty-szigetet is kritizálták, főleg a rosszul karbantartott és borzalmas büféket említették.

Stonehenge: Sok ember fantáziáját izgatja a Stonehenge, ami lehet egy történelmi idők előtti csoda, vagy csak egy halom, túlértékelt kő. Az egyik utazási portálon volt, aki szerint „csak sziklák”, míg egy másik kritika szerint „egy fillért sem ér... drága meglátogatni, ráadásul messziről ugyanolyan érdekes, mint közelről, csak úgy ingyen van”.

Grand Canyon: A természet egyik legszebb csodáját sokan szeretnék látni, de akad, aki szerint egyáltalán nem olyan lenyűgöző a Grand Canyon. „Rendkívül kiábrándító. Öt órás autóút egy lyukért a földben... Unalmas, nincs benne semmi látnivaló, csak egy öngyilkos küldetés. Senki ne pazarolja rá az idejét, mert nem éri meg!”

Eiffel-torony: Párizs világhírű építményében is csalódtak a turisták, akik között volt, aki egyáltalán nem tartotta különlegesnek a nevezetességet. Az egyik negatív kritika így szólt: „csak egy nagy fémdarab, a túra közben azt kívántam, hogy bárcsak összedőlne és rám zuhanna, mert akkor legalább vége lett volna...”

Taj Mahal: Rengeteg turista szeretné látni a romantikus történettel rendelkező épületet, ám néhány turista szerint unalmas. A csalódott utazók szerint „túlértékelt, rengeteg ennél jobb hely létezik, érdemes csak az interneten megnézni”.

A gízai piramisok: Többen úgy gondolják, hogy az ókori egyiptomi fáraók piramisa olyasmi, amit egyszer az életben látni kell, ám sok turista szerint túlérték látnivalóról van szó.

A legnegatívabb kritika így szólt:

„Nagyon rossz élmény volt... elég drága a semmittevésért, és nincs különösebben látnivaló...”

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló