Térképen a legveszélyesebb és a legbiztonságosabb országok



Nézzük meg, hogy melyik nyaralóhely, milyen besorolást kapott a Külföldi és Nemzetközösségi Hivataltól (FCO)!2017-ben az utazás szervezésekor jobb figyelembe venni, hogy jelenleg melyik az a nyaralóhely, ahol a leginkább biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen a terrorizmus és más tényezők sokat rontottak például Görögország és Törökország közbiztonságán, emiatt pedig sok turista inkább kerüli a népszerű, mediterrán nyaralóhelyeket.

Annak érdekében, hogy tisztában legyünk azzal, hogy jelenleg melyek a legveszélyesebb és a legbiztonságosabb nyaralóhelyek, nézzük meg a Külföldi és Nemzetközösségi Hivatal (FCO) legfrissebb tanácsai alapján összeállított térképet!

Fontos megjegyezni, hogy a terrorizmus már globális szintű probléma, és soha nem tudhatjuk, hogy mikor és hol következik be merénylet, tehát sehol sem érezhetjük teljesen biztonságban magunkat, ezért a térképet sem vehetjük szentírásnak.

Zöld, tehát biztonságos: A zöld szín azokat az országokat jelöli, ahova egyelőre nyugodt szívvel utazhatunk. A térkép szerint a jelenlegi legnépszerűbb nyaralóhelyek közül Horvátország és Portugália a legbiztonságosabb, de akad még néhány európai ország, ahol alacsony a fenyegetettség, és sárga vagy zöld „riasztás” van érvényben.

A 2017-es nyaralásra Málta, Izland, Lengyelország, Csehország, Magyarország és Svájc is zöld jelzést kapott a Külföldi és Nemzetközösségi Hivataltól.

Narancssárga riasztás, átlagos fenyegetettség: Az elmúlt időben csökkent a terrorfenyegetettség, mégis több európai ország vezetése úgy gondolja, hogy jobb félni, mint megijedni. A térképen narancssárga színt kapott Spanyolország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Svédország, mert az FCO szerint ezekben az országokban szükség van a kellő óvintézkedésekre ahhoz, hogy megvédjék a helyieket és a turistákat.

Vörös riasztás, avagy a legveszélyesebb területek: Nem meglepő, hogy vörös színnel jelölték be Franciaországot, hiszen az elmúlt időben rengeteg terrortámadás történt, nem csak Párizsban, tehát egyáltalán nem nevezhetjük biztonságosnak, ezt pedig a franciák is tudják.

Franciaországban magasabb szintre emelték a riasztást, a kormány pedig egy olyan okostelefon alkalmazást (SAIP) hozatott létre, amely figyelmezteti a lakosságot, ha támadás, vagy más incidens történik az országban.

A török teát sem kortyolhatjuk nyugodtan Törökországban, főleg Isztambulban nem, ugyanis nem véletlenül kapott a magyarok körében is népszerű ország vörös jelölést a térképen. Az elmúlt időben több terrortámadás történt. Az FCO szerint Törökországban még több merénylet várható.

Belgium, Németország, Oroszország, Egyesült Királyság szintén a legveszélyesebb országok kategóriájába került, mert a közelmúltban több merényletet is elkövettek az országban. Belgiumban például a repülőtéren történt robbantásos merénylet.

Németországban egy karácsonyi vásáron gázolt halálra több embert egy terrorista. Oroszországban a szentpétervári metróban robbantottak. Az Egyesült Királyságban a Westminster hídon gázolt halálra több embert egy merénylő.

(Forrás: femcafe.hu)

 

Ajánló

Ajánló