Vedd fel a harcot a depresszióval szemben!



Ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a szezonális vagy állandó depresszió!Ha kinézünk az ablakon, akkor megállapíthatjuk, hogy az ősz mindent bevetett annak érdekében, hogy sötétségbe taszítsa a gondolatainkat, de ezt nem szabad hagynunk, mert a depresszió ellen akkor is küzdeni kell, ha szezonális, de akkor is, ha évszaktól függetlenül kísértenek a sötét gondolatok.

Fogadd meg az alábbi tanácsokat, hogy a te életedet se keseríthesse meg a depresszió!

1. tanács: Jobb, ha tudatosítod magadban, hogy amennyiben állandóan azt mondogatod magadnak, hogy depressziós vagy, akkor az leszel. Ugyanez igaz arra, ha azt ismételgeted, hogy szerencsétlen vagy, nincs tehetséged, semmi sem fog összejönni.

A kudarcélmények hatására te kezdted szuggerálni saját magad, aminek eredményeként bevonzod a rosszat. Figyelj oda a gondolataidra, állításaidra!

2. tanács: Nem vagy egyedül ebben az időszakban, amelyben támaszkodj jobban a szeretteidre. Ha párod nincs, akkor barátaid és rokonaid biztos, hogy vannak. A világon senki sincs egyedül, hiszen még a legmagányosabb ember is talál társat a nehéz időkben, ám előfordulhat, hogy ezt nem veszi észre. Ráadásul a mai világban még könnyebb a barát szerzés, hiszen a virtuális tér is nagy segítség lehet ebben.

3. tanács: A depresszió ellen mindenképpen tenned kell, mert nem hagyhatod, hogy belesüppedj ebbe az állapotba! Már túl vagy azon, hogy meg kell élned a depressziót, úgyhogy ideje kimásznod, fel kell küzdened magad belőle.

Amikor negatív gondolataid, érzéseid támadnak, akkor küzdj azok ellen! Tartsd magad a fényben, a pozitivitásban! A legjobb választásod az, ha valamivel lekötöd a figyelmed, mert így látni fogod, hogy egyszerűen elfelejtesz depressziós lenni.

4. tanács: Akár a jelenben, vagy sokkal korábban, de veszteség, kudarc, csalódás éri azt, aki depresszióba esik. Az ilyen események azonban mindig üzenetet tartalmaznak, ezért a te dolgod az, hogy elgondolkozz azon, hogy mire akarja felhívni a figyelmed a depresszió.

Nézz mélyen magadba, mert akkor meg fogod találni a depressziód okát. Vedd tudomásul, hogy miről van szó, mert akkor a gyógyulásod kezdetét veheti.

5. tanács: A figyelmed ne arra irányuljon, amid nincs! Ne arra koncentrálj, hogy nem vagy boldog, nincs elég pénzed, munkád vagy szerelmed! Felejtsd el ezeket, mert csak arra jók, hogy még jobban tápláld a hiányérzeted. Kezdj arra fókuszálni, amid van, és adj azért hálát!

6. tanács: Kérj útmutatást, segítséget Istentől és az angyaloktól! Az ima erőt ad, mert annak során kimondod azt, amitől szeretnél megszabadulni, ezzel pedig rálépsz a gyógyulás útjára. Az imádkozással megkezdődik az elengedés folyamata, mert tudatosítod magadban, hogy mi az, amitől meg akarsz válni. Ugyanakkor azt is foglald bele az imádba, amire szükséged van. Hidd el, hogy nem vagy egyedül!

7. tanács: Szeress, mert attól, hogy depressziós vagy, még nem válsz erre képtelenné. Ilyenkor legfeljebb nem akarsz szeretni, pedig pont ilyenkor kellene még jobban ezt tenned. Szeresd a párodat, a családodat, a barátaidat, az embereket, az állatokat! Minél több szeretet adsz ilyenkor, annál többet kapsz vissza, ami segíteni fog talpra állni.

(Forrás: noiportal.hu)



Ajánló

Ajánló