Csodás spanyol kisvárosok



Ismerd meg Spanyolország legszebb falvait!Ha Spanyolországban szeretnél nyaralni, de elkerülnéd a turisták tömegét, nem vágysz a nagyvárosok zajára, forgatagára, de szívesen elgyönyörködnél a természeti és építészeti csodákban, akkor a legérdekesebb spanyol kisvárosokat neked találták ki.

Tudela (Navarra): Ha rajongsz a gasztronómiáért, akkor utazz Tudela környékére, ahol az articsóka EU által támogatott földrajzi minősítéssel rendelkezik. A kisvárosban kóstold meg a különféle zöldségeket is! Ha inkább a természet érdeke, akkor is jó ötlet ide utaznod, mert Tudela Spanyolország legdrámaibb területén található, közel a félsivatagi Bardenas Reales Természeti Parkhoz, ami éles kontrasztot alkot a zöldbe borult Navarrával.

Cudillero: Igazi dél-európai kisvárosi élet vár a hegyoldalba épült, színpompás házakkal büszkélkedő halászfaluban. Cudillero látványosságai közül a kikötő bejáratától keletre található XIX. századi világítótornyot mindenképpen meg kell tekinteni.

Arcos de la Frontera Cádiz tartományban: Körülbelül 31 ezren élnek a Pueblo Blancos kapujának mondott kisvárosban. A település híres a fehér falairól és a mór emlékeiről, amibe beletartózik a Castillo de Arcos, az Iglesia de San Miguel és az Iglesia de San Pedro is.

Sóller: Mallorca szigetén, La Palmától, az 1912-ben üzembe helyezett, fából készült villamossal juthatsz el a kisvárosba, ahol a XVI. században épült Sant Bartomeu templom és a Can Prunera modernista múzeum a legfőbb látnivaló! Az utóbbiban olyan híres festők alkotásait nézheted meg, mint Fernand Léger vagy Paul Klee. A vasútállomás földszintjén Picasso és Miro műveiből nyílt állandó kiállítás.

El Golfo: A Kanári-szigetek nyugati részén, az óceán partján, Lanzarote természetvédelmi területén belül fekszik El Golfo. A vulkanikus táj és fekete homokos part mellett megfeneklett hajók és szűk utcák összképe miatt úgy érezheted, hogy egy másik bolygóra kerültél. A kisvárosban a Los Clicos-tó és a Timanfaya Nemzeti Park a legfontosabb látványosság, de a helyi halféleségeket is érdemes megkóstolni.

Consuegra: Madridtól nagyjából egyórás autóútra található kisváros, ami a XVI. századi szélmalmairól vált ismertté. Az egyik szélmalomból mára múzeumot alakítottak ki.

Alquézar: A XI. századi mór erőd a Pireneusok lábánál fekszik, ma pedig a terrakotta tetős házakról és középkori hangulatáról ismert. A falu a sajátos geológiai adottságai miatt is elnyeri a kirándulók tetszését.

Cadaqués: A 2700 fős kisváros a Costa Brava legszebb faluja és innen nyílik Spanyolország legszebb kilátása, de sokak szerint az sem a véletlen műve, hogy milyen sok spanyol művészt inspirált a hely.

Getaria, Gipuzkoa tartományban: A nagyjából 3000 lelket számláló halászfalu a világ egyik leghíresebb luxusmárkájának alapítójának, Cristobal Balenciagának szülővárosa. Getaria saját múzeummal tiszteleg az 1895-ben született tervezőzseni előtt.

A San Sebastiantól 30 percre található város ugyancsak híres a nagy múltra visszatekintő szardelláról, illetve a grillezett rombuszhalról, amit a kultikus hellyé vált Elkanoban kóstolj meg!

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló