2019 tavaszán utazz el Glasgow-ba!



Három csodálatos úti cél a következő évszakra!Február első napja eszünkbe juttathatja, hogy mindjárt itt a tavasz, ezért érdemes már most megszervezni a következő évszak külföldi utazásait, hiszen most még jó esély van arra, hogy kedvező repülőjegy- és szállásajánlatot találjunk.

Abban az esetben, ha még nem gondolkodtál azon, hogy hol szeretnél eltölteni néhány napot, akkor Olaszország, Skócia, vagy például Monaco biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésedet, függetlenül attól, hogy társasággal, vagy egyedül utazol.

Íme néhány külföldi hely és a legfontosabb látnivalók 2019 tavaszára!

Glasgow, Skócia: Skócia kulturális fővárosaként is emlegetik a nagyvárost, aminek fiatalossága, lendületessége leginkább annak köszönhető, hogy egy világszínvonalúan nívós egyetemnek ad otthont.

A fővárosnál is népszerűbb Glasgow látnivalóit, köztük galériákat, múzeumokat, bevásárló utcát, kiváló üzleteket, hangulatos éttermeket, bárokat, évente több millió turista fedezi fel. Abban az esetben, ha te is múzeumlátogatást tervezel, akkor ne hagyd ki a Vallási Múzeumot!

Glasgow esetén az utcákon is érdemes nyitott szemmel járni, mert a város építészete csodálatod. A városlátogatásod során térj be valamelyik parkba, például a város közepén található, piknikezésre tökéletes Pollok Parkba!

Az egyetemi városnegyedbe és a legnagyobb bevásárló utcába, a Buchanan Streeten is tegyél egy sétát! Ha a túra után esti programra vágysz, akkor néhány helyi bárban élőzenés koncertek szórakoztatják a vendégeket. Glasgow felfedezése után érdemes autóba ülni, mert Edinburgh 1,5 óra kocsikázásra található.

Toszkána, Olaszország: Észak-Olaszország közigazgatási régiójának fővárosa Firenze, de szintén Toszkánához tartozik Pisa, Livorno és Siena is. Mivel a térségre mediterrán klíma jellemző, ezért tavasszal is kellemes az időjárás, tehát akár március végén is utazhatsz.

A legjobb, ha Firenzébe vagy Pisába foglalsz szállást, mert a két várost vonathálózat köti össze, tehát könnyen, gyorsan és viszonylag olcsón közlekedhetsz, és fedezheted fel a két gyönyörű települést. A reneszánsz szülőhazája, és remek olasz éttermek helye Firenze mindenképpen megérdemel egy városlátogatást, aminek programjába szerepeljen az Uffizi képtár, az Akadémia és a dóm!

Igaz, hogy Pisában a ferde torony a legismertebb látnivaló, de amellett a dómot és a keresztelőkápolnát is nézd meg! Pisa és Firenze mellett, a középkor óta létező Volterra is megérdemli, hogy felfedezzék, de szintén gyönyörű kirándulóhely az olaj-, mandula- és fügefákról híres Elba-szigete és a csodás Chianti borvidék.

Monaco: A francia Riviérához tartozik a világ második legkisebb országa, ami Franciaország és a Földközi-tenger között helyezkedik el. Ha úgy határozol, hogy 2019 tavaszán elutazol Monacóba, akkor a Monte-Carlo Casino, a város legelő kávézója, a Café de Paris, a katedrális, és a Hercegi Palota legyenek azok a látnivalók, amiknek felfedezésére mindenképpen sort fogsz keríteni!

Sétálgatás közben ne hagy ki a Japánkertet és a Botanikus kertet! Az Ocenográfiai Múzeumban csodás, színes tengeri halakban és különböző tengeri élőlényekben gyönyörködhetsz. A séta során térj be a kikötőbe és a Larvotto-strandra, de II. Rainer monacói herceg autógyűjteményének megcsodálására is szakíts időt! Monaco felfedezése után busszal átutazhatsz a Riviéra leggyönyörűbb városába, Nizzába, de akár Cannes-ba eljuthatsz.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló