Hat bűncselekmény, amit csak a legjobb rendőrök tudnak megoldani



Kitalálod elsőre, hogy ki volt a tettes?1. Elveszett nyaklánc: Mrs. Robinson bejelentette a nyaklánca ellopását. A nyomozók elmentek a nő házába, ahol látták, hogy a bútorokat felforgatták, az ablakot kitörték, a padlón pedig saras lábnyomok vannak.

Egy nappal később a rendőrség letartóztatta Mrs. Robinsont. Szerinted miért?2. Vegyi anyagok: A saját laborjában ölték meg a híres vegyészt. A tetthelyen a rendőrség csak egy papírt talált, rajta vegyi anyagok nevével.

A rendőrök kiderítették, hogy aznap három ember látogatta meg a tudóst:

Mary, a felesége,

Jonathan, a barátja,

Nicolas, az unokaöccse.

A rendőrök ennyi alapján, hogy elkapták a gyilkost. Szerinted honnan tudták, hogy ki az?3. A magányos apó: A kertvárosban élt egy idős apó, aki alig járt el otthonról. Egy nyári napon a postás szeretett volna beszélni az apóval, de hiába csengettet és kopogott, nem kapott választ. Amikor postás benézett az ablakon, akkor meglátta, hogy a bácsi vérbe fagyva hever a padlón. Gyorsan hívta a rendőrséget. A nyomozók alaposan megvizsgálták a helyszínt. A ház előtt egy keddi újságot és három üveget tejet találtak, amiből kettő forró volt.

Másnap a nyomozók letartóztatták az apó gyilkosát.

Szerinted, miért sikerült ilyen gyorsan lezárni az ügyet?4. Iskolai merénylet: Valaki titokzatos körülmények között megölte a földrajz tanárt a tanév első napján. A helyszínre kiérkező nyomozók négy személyt gyanúsítottak, de mindnek volt alibije.

A tornatanár kosarazott.

A kertész az udvaron nyírta a bokrokat.

A matektanár félévi dolgozatot íratott a diákjaival.

A gondnok az irodájában ült.

Szerinted akkor ki ölhette meg a földrajz tanárt?5. A párás ablak: Miután egy nap John holtan találta a barátját az otthonában, azt mondta a nyomozóknak, hogy hazafelé tartva benézett a barátjához, Jackhez, de ő se a csengetésre, se a kopogásra nem válaszolt.

John látta, hogy az egyik ablakból fény szűrődik ki, de nem látott semmit, mert be volt párosodva. John letörölte a párát, és akkor meglátta, hogy Jack a padlón fekszik.

A rendőrség még aznap letartóztatta Johnt a barátja megöléséért. Szerinted miért?6. Színes pirulák: Egy sorozatgyilkos több embert elrabolt, majd az áldozatai elé mindig két gyógyszert tesz le, majd arra kényszeríti őket, hogy az egyiket vegyék be. A sorozatgyilkos elárulja, hogy az egyik gyógyszer ártalmatlan, a másik halálos. Az egyik áldozatnál a tettes azt mondja, hogy vegye be az egyik pirulát, ő beveszi a másikat. Az elrabolt illető így tesz, majd egy perc múlva meghal.

Mit gondolsz, hogy lehet, hogy a sorozatgyilkos mindig az ártalmatlan gyógyszer szedi be?

Megoldások:

1. A rendőrök észrevették, hogy az ablakot nem kívülről, hanem belülről törték be. Erre a legvilágosabb jel az volt, hogy a padlón nem találtak üvegszilánkot. Ha kívülről törték volna be az ablakot, akkor tele lett volna vele a padló.

2. A nyomozók helyes sorrendbe tették a vegyi anyagok nevét, amiből ez jött ki: Ni-C-O-La-S.

3. A postás ölte meg az apót. A nyomozók az újság alapján jöttek rá, mert a szerdai és a csütörtöki hiányzott, ugyanis a postás azokat nem tette ki, mert tudta, hogy a bácsi nem fogja elolvasni.

4. A tettes a matektanár, mert a gyilkosság a tanév első napján történt, tehát nem írathatott féléves dolgozatot.

5. A nyomozók azért tudják, hogy John a gyilkos, mert a párát kívülről nem törölhette le, hiszen az általában a házon belül képződik.

6. Mind a két pirula ártalmatlan, mert a méreg az ivóvízben volt, amivel az áldozatok bevették a gyógyszert.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló