Macskájának köszönheti az életét a süllyedő jacht kapitányaEgy jacht hajóskapitánya macskájának köszönheti az életét, aki figyelmeztette, mikor süllyedni kezdett a hajó.

Major Tom addig ütögette a fejét Grant McDonald-nak, amíg az fel nem kelt és észre nem vette, hogy baj van.

A férfi a jachton lakott és Nyugat-Ausztrália partjaitól 40 mérföldre hajózott éppen. Hajnalban a jacht süllyedni kezdett, de a férfi mélyen aludt és nem vette észre. Ekkor lépett közbe a Major Tom nevű cicája.


„Arra ébredtem, hogy a fejemet ütögeti, és miután ellenőriztem a szelet és megtettem a szokásos rutinkört, észrevettem, hogy a hajó orrában áll a víz, az egész yachtot elöntötte” – mesélte a férfi, aki már 6 éve lakott a The Osprey nevű hajó fedélzetén. „Túlságosan sötét és túlságosan veszélyes volt ahhoz, hogy bemenjek és megpróbáljam megkeresni a léket. Megragadtam a macskát, és amilyen gyorsan tudtam, beszálltam a mentőcsónakba” – mondta Grant.


A férfit és a macskát órákkal később egy kereskedelmi hajó mentette ki a hullámzó óceánból.. „Ha nem érkezett volna meg a segítség időben, akkor négy, vagy öt órán belül holtan mosott volna partra a víz, szóval nagyon nagy szerencsém volt” – jelentette ki Grant, aki nagyon hálás a cicának, hogy túlélte a veszélyes helyzetet.

Forrás: life

Ajánló

Ajánló