Egy hajléktalan férfi festményei igazán népszerűek lettekAz elszegényedett művész egy ismert sztereotípia, azonban ennek fordítottja igazán érdekes lehet. John Masters ugyanis éppen a művészettel mászik ki a szegénységből. A férfinak sikerült elegendő pénzt gyűjtenie arra, hogy eszközöket vásároljon, amelyből aztán megalkotta különleges képeit. Mostanság az utcán árulja szépséges alkotásait.

John Masters 56 éves művész, aki Pensacolában, Floridában él. A férfinak azóta nincsen otthona, mióta elsüllyedt a vitorláshajója, amelyet két hétre el kellett hagynia, amikor börtönbe került egy kisebb birtokháborítási ügy miatt. Ennek ellenére minden egyes nap visszatér ugyanahhoz a fához eszközeivel és kutyájával. 
Masters hisz abban, hogy igazán sohasem történnek rossz dolgok, még ha borzalmasnak is tűnnek. Szerinte csak időt kell hagyni, hogy lássuk, merre is haladnak a dolgok. Példája más hajléktalan művészeket is inspirál. A férfi még sütögetést is rendezett nekik a helyi rádiócsatornával karöltve. Szerencsére művei egyre jobban fogynak. 

forrás: BoredPanda

Ajánló

Ajánló