Cicák megmentője - 1100 macskát fogadott be egy amerikai nőCicák megmentőjének is hívják azt az amerikai nőt, akinek több ezer macska köszönheti az életét.

Lynea Lattanzio már kislánykorától szenvedélyesen szereti a cicákat és ma övé Kalifornia legnagyobb ketrecek nélküli macskamenhelye. Jelenleg 1100 macsekkal osztja meg otthonát. 


Lynea szerint az egész még 1992-ben kezdődött, amikor az apja arra kérte, hogy hozzon el néhány cicát a menhelyről. Azokból rögtön 15 lett, az év végére pedig már közel 100 cicájuk volt otthon. – írja a Telegraph.


A legtöbb cicának tudtak szerető gazdit és otthont találni, de ahogy elment kettő, rögtön jött a helyére több.

Lynea ekkor határozta el, hogy az élete célja a macskamentés lesz, erre áldozta fel a vagyonát, nyugdíját, még a jegygyűrűjét is eladta, hogy minél több állatot fogadhasson be.

Az azóta eltelt években állatorvosi asszisztensnek képezte magát és most egy hatholdas menhelyet. kb. 4200 négyzetméteren tart fenn, ahol a cicák ketrecek nélkül szabadon lehetnek. Ennek a költsége kb. 460 millió forint évente.


Lyneának 1100 cicát kell gyógyítani, etetni, gazdit keresni nekik, a gondozókat pedig fizetni kell. A nő egy külön lakrészben él a telepen, de a macsekok oda is követik.

Forrás: lemon

Ajánló

Ajánló