Kellemes meglepetést okoztak az ügyfélszolgálat munkatársai



Pozitív példák, amelyekből kiderül, hogy jót is tehetnek az emberrel a cégek ügyfélszolgálatosai.Amikor valaki arról mesél, hogy valamilyen ok miatt kénytelen volt felhívni, felkeresni egy cég ügyfélszolgálatát, akkor általában felháborítóbbnál felháborítóbb történeteket hallunk, ám igazságtalan lenne azt állítani, hogy mindenki csak fejfájást tud okozni, akinek ez a szakmája.


A sztereotípiákkal való leszámolás érdekében íme néhány hír, amely azt bizonyítja, hogy az ügyfélszolgálatosok is okozhatnak kellemes meglepetést.


Sainsbury’s: Egy 3 éves kislány küldött levelet az angol áruházláncnak, mert azt szerette volna kideríteni, hogy miért hívják „tigris” kenyérnek az egyik pékárut, amikor az őt zsiráfra emlékezteti. Az ügyfélszolgálat válaszolt a kislánynak, aki azt a magyarázatot kapta, hogy az első péknek, aki ilyet sütött, a tigris jutott először eszébe róla. Később zsiráf kenyérként kezdték árulni a terméket.


Southwest Airlines: Szomorú történet a következő, hiszen egy férfinak azért kellett Los Angelesből Denverbe utaznia a lányához, mert a 3 éves unokája haldoklott, és szeretett volna elbúcsúzni tőle. A gyermeket az apja verte meg annyira, hogy kómába esett. A férfi felesége foglalta le a repülőjegyet. Az asszony felhívta a légitársaságot, hogy elmagyarázza, hogy miért kell ilyen sürgősen utaznia.


A férfi a nagy forgalom miatt lekéste a járatot, mert 12 perccel a felszállás után ért ki a repülőtérre. Kiderült, hogy a kiesés nem jelentett problémát, mert a pilóta a kapunál az utast, akit meglátva így szólt: „Nélkülem nem mehetnek sehova, én pedig Ön nélkül nem indultam volna el. Legyen nyugodt, elvisszük Denverbe! Nagyon sajnálom, ami történt.”


Ritz-Carlton: Balin nyaralt egy család, amelynek tagjai olyan ételallergiában szenvedett, ami miatt csak különleges, nehezen beszerezhető tojás- és tejfajtából készült ételeket ehettek. A vendégek csomagoltak maguknak a különleges alapanyagokból, ám azok megromlottak. A hotel személyzetéből néhányan két és fél órát repültek, hogy Szingapúrban megvegyék és Balira vigyék az alapanyagokat.


Zappos: Egy vásárló hat pár cipőt rendelt a cégtől, ugyanis az édesanyja olyan orvosi kezelést kapott, ami miatt képtelen volt felhúzni a régi lábbeliket. Később az édesanya felkereste a cég ügyfélszolgálatát, mert tudni akarta, hogy hova küldheti azokat a cipőket, amelyek nem jók, valamint elmagyarázta, hogy miért akarja visszaküldeni a lábbeliket. Az üzlet válaszul küldött a nőnek egy csokor virágot, jobbulást kívánó üzenetet, valamint VIP-vásárlói kártyát az asszony lányainak.


Apple: Egy férfi megrendelte az iPad Air 2 modellt, majd visszaküldte a forgalmazónak a tabletet, amihez mellékelt egy cetlit, amire ennyit írt: „A feleségem nem engedte”. Ezt megtudta a cég több vezetője. Ők úgy döntöttek, hogy visszafizetik a tablet árát, de magát az iPadet is visszaküldik a vásárlónak, rajta egy új cetlivel, amin ez állt: „Az Apple megengedte”.


Amazon: Egy férfi az Amazon online áruházból rendelt a fiának egy PlayStationt karácsonyra. A terméket kiküldték, de a vásárló nem kapta meg. Habár ilyen esetben nem a cég hibázott, hanem a futárszolgálat, vagy valaki átvette a csomagot, de még nem adta oda az igazi címzettnek, a férfi mégis panaszlevelet írt. Az Amazon újra kiküldte az ajándékot, ráadásul ingyen úgy, hogy az még karácsony előtt célba ért, pedig erre senki és semmi se kötelezte őket.


Trader Joe’s: Hóvihar tombolt, amikor egy felhasználó a Reddit közösségi oldalon kérdezte meg, hogy hogyan tudna nagyobb mennyiségű élelmiszert rendelni a 89 éves nagyapjának, aki nem tudja elhagyni a házát. A Trader Joe’s nem szállít házhoz, de most mégis kivételt tettek, és felár nélkül kivittek annyi élelmiszert a nagypapának, ami napokig elég volt. A cég telefonon egyeztette a férfival, hogy az étrendje szerint mit küldjenek ki neki.


Morton’s Steakhouse: Peter Shankman üzleti tanácsadó ezt írta a Twitter-re: „Hello, Mortons! Ki tudnátok hozni nekem egy Porterhouse steaket a Newark reptérre két óra múlva, amikor landolok?”

Az üzleti tanácsadó legnagyobb meglepetésére, a cég képes volt teljesíteni a kérést, hiszem a landolás után egy csokornyakkendős férfi várta, kezében egy zacskóval, amiben ott lapult a rendelés, plusz némi rák, krumpli, evőeszköz és szalvéta.


A rendkívül hálás Shankman később ezt írta: „Valaki meglátta a bejegyzésem, valaki jóváhagyta azt, egy szakács elkészítette az ételt, valaki több, mint 20 mérföldet levezetett a legközelebbi étteremtől a repülőtérig, és valaki kiderítette a gépem landolási idejét, és azt, hogy pontosan hova érkezem.”


(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló