Amikor egy ártatlan teremtmény bele kapaszkodik az „utolsó fűszálba”!



A tragédia Borneón és Szumátrán egyaránt jellemző. Az erdőirtások nem kímélnek senki és semmit.

Így járt az egyik áldozata a pusztításnak, akinek arckifejezése minden fájdalmat elárul. Az International Animal Rescue ezzel a szerencsétlenül járt utolsó fába kapaszkodó orángutánnal szeretné felhívni az emberiség figyelmét az erdőirtásokra.

A pusztítás ideje alatt az orángután elmenekült élőhelyéről. Amikor az irtás befejeződött csend lett. A majom visszatért otthonába, de már csak egy magányos lecsupaszított fa maradt hátra, amelyre kétségbeesetten felmászott és mint egy „utolsó fűszálba” kapaszkodott.


Az állatvédők leltek rá a kétségbeesett állatra, majd elszállították központjukba, megvédve őt a biztos haláltól.


Szumátra és Borneó ültetvényes gazdálkodása miatt folyamatosan fogynak a természetes területek. A vállalatok az irtás után szándékosan erdőtüzet okoznak. Előfordul, hogy még ki sem vágják a fákat. Sajnos így az orángutánok és más állatfajok rövid időn belül kipusztulhatnak.

Ezeket a kedves állatokat előszeretettel vadásszák is. Jobban járnak, akiket befognak, nem ölik meg, hanem illegális állatkereskedelem áldozataivá válnak.


Az orvvadászok megrendelésre elfogják az orángután kölyköket, akiknek anyját általában megölik.


Nem régiben az orángután egész jól állt, de így sajnos már a Föld legveszélyeztetettebb fajához sorolják.


International Animal Rescue szakemberei már több éve dolgoznak a térségben, hogy minél több erdőt megmentenek és természetesen a benne élő orángutánokat.
Speciális orángután központot is működtetnek, ahol gondoskodnak a beteg és árva állatokról.


Azon dolgoznak, hogy minél több kedves majmot meggyógyítsanak és felneveljenek, majd visszajuttassák őket a vadonba.
Vannak olyan orángutánok is, akiket már nem szabad visszaengedni a természetbe. Róluk a szervezet életük végéig gondoskodik.

Forrás: erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló