Denevérkutyus, aki boldogabbá teszi a beteg gyerekek napjaitLos Angelesben él egy különleges kutyus, akit Tuckernek hívnak.

A 3 éves csivava-törpe-pinscher keverék másik neve denevérkutyus, aki sok beteg gyerek életét vidámította már meg.

 A kutyust gazdája egykor egy menhelyről fogadta be és azóta mindent elkövet azért, hogy ritka betegséggel küzdő kutya boldog legyen.


Tuckernek különleges kinézete miatt egyre nagyobb rajongótábora van, már több tízezren követik az életét a közösségi oldalakon.


A kutyus kinézetét egy betegség okozza, az ún. mukopoliszacharidózis, amely deformitásokat okoz. Emiatt a kutyus a mellső lábait nem is tudja használni rendesen.

A betegségnek nincs egységes kórképe, hanem 6 különféle szindrómát jelenthet.

Azonban vannak olyan tünetek, amelyek mindegyik esetben megjelennek, ezek között van a lép és a máj megnagyobbodása, illetve a szív és az erek érintettsége és a csontelváltozások valamilyen formája.


Tuckernál az alacsony növés és a csontdeformitások jelentek meg és az arcdeformitás is látható. Emellett a kutyusnál a látás- és hallászavar és a szívproblémák is jelen vannak.

A denevérkutyus a ritka betegsége ellenére azonban egy eleven és barátságos eb. Tucker minden kalandban ott akar lenni és más állatokkal is könnyen barátkozik.

Legfőképpen azonban a gyerekekért van oda, főleg azokért, akiknek hasonló betegségük van.

Ezért sokszor viszik oda mukopoliszacharidózisos kis betegekhez, akiknek szebbé teszi a napjait.

Forrás:.erdekesvilag.hu

Ajánló

Ajánló