Szívbemarkoló animációs rövidfilm, amely elgondolkodtat- videóA Pixar animátorai 5 éven át készítettek egy szívbemarkoló kisfilmet, amelynek komoly üzenete van.

Az 5 perces alkotás súlyos témát dolgoz fel animációs formában, a fájdalom és a bűntudat érzése jelenik meg a képsorokon.

A két alkotó, Andrew Coats és Lou Hamou-Lhadj saját ötletükből, szabadidejükben dolgoztak a filmen, amellyel azt akarták elérni, hogy az emberek elgondolkodjanak rajta.


A két filmes szponzorok nélkül dolgozott a filmen és a céljuk az volt, hogy valami szokatlan alkossanak.

Nem tudták hogyan fogadja majd a közönség a témát, de bíztak abban, hogy sikere lesz a filmnek.
“Ki akartunk lépni a komfortzónánkból és valami olyat alkotni, ami nem a megszokott családi mozis téma köré épül föl, hanem valami szokatlanul komoly témával foglalkozik. Nagy kihívás volt ez a számunkra” –mondta el Lou Hamou-Lhadj.

Andrew Coats szerint “az amerikaiak azt szokták meg, hogy az animációs film egyet jelent a gyerekfilmmel, annak ellenére, hogy a világ többi részén még számos más témában is készítenek animációs filmet.”


A film amellett, hogy gyönyörű, de témáját tekintve szomorú, amelynek főhőse egy férfi, akit gyötör a bűntudat. A világfájdalom is végigvonul rajta, ezért a felnőtt korosztály is azonosulni tud vele.

Címe pedig Borrowed Time, azaz Kölcsönvett idő, amely sok mindenre ad választ.


Érdemes kölcsönadni az 5 percet az időnkből a film megtekintésére.

Forrás: lemon.hu

Ajánló

Ajánló