Kaszinóba gyűlnek Velence szellemei



Az olasz városban nincs hiány legendákból.Velencéről általában azt halljuk, hogy milyen romantikus hely, ahol az ember elmerülhet a szerelembe a párjával, ám valójában az olasz városnak van egy sötétebb oldala, amiben hemzsegnek a szellemek, de boszorkányról és az Ördögről is van egy-egy sztorijuk a helyieknek.

A boszorkány vekker: A Dorsoduro negyedben, az Accademia Múzeum közelében találhatjuk azt a régi épület, aminek az oldalán egy évszázados ébresztőóra tekinthető meg. A városi legenda szerint a vekker egy boszorkányé volt.

Amikor a boszorkány meghalt, akkor senki se mert beköltözni a házba. Egy közeli kereskedő azt kérte néhány munkástól, hogy telepítsék át az órát a jelenlegi helyére. Ahogy az órát eltávolították, úgy kezdődtek el a furcsa jelenségek. A házban lakók rejtélyes zajokra és látomásokra panaszkodtak. Ahogy a vekker visszakerült a helyére, úgy szűntek meg a paranormális jelenségek.

Évekkel később megint el akarták tüntetni az órát, de megint elkezdődtek a korábbi ijesztő dolgok. A vekkert visszatették a helyére, a Velencei Calle della Toletta utcai ház oldalára, ahol még ma is látható.

Az Ördög hídja: A Torcello-i velencei szigeten található kőhíd, aminek a legendája arról szól, hogy az osztrák királyság időszaka alatt Velencében egy fiatal nő szerelmes lett egy osztrák katonába, akinek a családja nem rajongott a párkapcsolatért, ezért megölték a férfit.

A gyászoló szerelmes nő bánatában egy boszorkánytól kért segítséget, akivel a hídon találkozott. A boszorka visszahozta a férfit az életbe, de cserébe ezért cserébe a nőnek hét éven át, minden karácsonykor, adnia kellett egy frissen meghalt gyereket a boszorkánynak. Állítólag az Ördög minden karácsony este megjelenik a hídon, hogy megkeresse a halott babák lelkét.

Marco Polo feleségének a szelleme: A híres velencei kereskedő Kínában beleszeretett egy nagy császár lányába, akit feleségül vett, majd együtt utaztak vissza Velencébe. Később Marco Polo fogságba esett a Genova elleni háborúban.

A nő nem tudta feldolgozni, hogy a férje valószínűleg halott, ezért a csatornába ugrott. Az öngyilkosság óta sokan látták a feleség szellemét. Amikor a régi ház helyén álló Malibran Színház alapjait feltárták, akkor megtalálták egy ázsiai nő földi maradványait, de az nem derült ki, hogy a nő a híres kereskedő felesége volt-e.

A halott nő szobra, aki meglátta a halálát: A velencei Castello kerületben található az 1200-as évek végén épített templom, amit Jacopo Tiepolo parancsára hoztak létre. Itt található egy szomorú nő szobra, aminek eredetét senki sem ismeri, de a legendáját igen.

A csodaszép nő egy nap belenézett a tükörbe, amiben nem a saját tükörképe nézett vissza rá, hanem egy haldokló, csúnya, öreg banya. A nő helyben belehalt a felismerésbe, hogy a sorsát látja.

Szellemek kaszinója: Velence szellemeinek van egy gyűjtőpontja, egy kaszinó, amit a Fondamenta Gasparo Contarini csatorna mentén, Cannaregio-ban kell keresnünk. Az egyik szellem, aki állítólag Luzzo, a híres festő, éjjelente jelenik meg a turisták előtt az épület szobájában. Luzzo itt lett öngyilkos.

(Forrás: noiportal.hu)



Ajánló

Ajánló