Emberek, akik állítják, hogy földönkívüliekkel találkoztak



Idegen bolygókra tett utazásról szóló beszámolók.Nincs arra bizonyíték, hogy egyedül a Földön alakult ki élet, ezért nem mondhatunk véleményt arról, hogy az alábbi történetek tényleg bekövetkeztek, vagy csak élénk fantáziával megáldott, esetleg LSD hatása alatt álló személyek képzelgéséről van-e szó. Ami biztos, hogy a következő emberek beleéléssel meséltek arról, hogy idegen bolygóról származó lényekkel találkoztak.

Ingo Swann és Harold Sherman: A két férfi azt állította, hogy a Pioneer 10 űrszonda előtt pszichikai utazást tettek a Merkúrra és a Jupiterre. Swann és Sherman azért emelte ki, hogy az űrszonda előtt történt meg velük ez, mert ebbe kapaszkodtak, amikor a két bolygó felszínét és tulajdonságát jellemezték.

Russell Targ és Harold Puthoff doktorok szerint Swann és Sherman állításai passzolnak a Mariner 10 és a Pioneer 10 kutatási űrhajó adataihoz, ám Isaac Asimov szerint a két férfi ugyanannyi információt mondott, amennyi egy alsós tankönyvben olvasható.

Emanuel Swedenborg: A feltaláló, író, filozófus Swedenborg (1688-1772) a XVIII. században beszélt arról, hogy olyan angyalokkal találkozott, akik elvitték egy másik világra, ahol a szellemek éltek.

Swedenborg megmutatta a kapcsolatát a lényekkel, akik telepatikusan kommunikálnak, és elég csak az egyik angyalnak rágondolnia egy másikra, hogy az rögtön megjelenjen. Az író szerint az idegenek külsőre olyanok, mint egy emberek, de a ruhájuk az intelligenciájuk aránya szerint ragyog.

A férfi elmondása szerint a mennyországban továbbra is fennáll a hierarchia, tehát a gazdagok gazdagok maradnak, a lelki szegények pedig nem részesülhetnek a paradicsomi örömökben, mert nem tudják azt értékelni.

Ebben a másik világban nem létezik az idő, a dolgok külseje pedig időnként megváltozik. A férfi állítólag beutazta az angyalokkal a szoláris rendszert. Járt a Holdon, ahol olyan törpe férfiak élnek, akik úgy néznek ki, mint a 7 éves kisfiúk.

A Vénusz lakóit két kategóriába osztotta. Az egyik csoport békés és szelíd, míg a másik halmaz tagjai vad ragadozók. A marslakókat különböző árnyalatú emberek. A Jupiter népessége boldog, családbarát személyek. A szaturnusziak visszafogottak és alázatosak, mert kevés az önbecsülésük.

Swedenborg szerint a földönkívülieket nem érdekli a ruha és az ételek, a temetés pedig abból áll náluk, hogy nem földelik el a holtakat, hanem levelekkel takarják le testeket.

Sackville G. Leyson: 1906-ban jelent meg Sackville G. Leyson, a Pszichikai Kutatások Társaságának elnökének a pszichikai kivetüléssel kapcsolatos cikkei. Az írások arról szóltak, hogy a férfi a Marsra utazott.

A cikkek szerint a Mars egy nagy földgömb, ahol folyékony láva hömpölyög, a fák pedig gumiból vannak. A bolygón kétféle faj él, amelynek tagjai meztelen, szőrös testű lények. A kétfajta marslakó között az a különbség, hogy az egyiknek Leyson a térdéig ért, míg a másik esetében a marslakók nem voltak magasabbak a férfi térdénél.

Leyson arról is beszámolt, hogy a nagyobb fajnak hatalmasak a fülei, az orra az oroszlánéra hasonlít, míg a nagy szeme a homlokán található. A kisebb fajnak hálószerűek a lábai, az arcukon két lyuk tölti be az orr szerepét, a szeme pedig a halántékán volt. Ők a földalatti vájatokban éltek.

Mivel nincs semmi bizonyíték arra, hogy ezt az egészet nem csak Sackville G. Leyson találta ki, ezért az írásait valótlanságnak tartják, bár azt sokan elismerik, hogy a sci-fi irodalomban nagy sikere lehetett volna.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló