A filmsztárok kliséi és azok valódi jelentése



Mögöttes tartalma van a gyakran ismételt nyilatkozatoknak.A filmsztárszótárból kiderül, hogy valójában mire gondolnak a színészek, amikor az alábbi mondatokat nyilatkozzák.

„Hiszek a kaszkadőrök munkájában. Nekik ez a szakmájuk, és ők biztosan jobban és biztonságosabban tudják megcsinálni az adott jelenetet, mint egy színész.” – Semmi pénzért nem vállalna kaszkadőrmutatványokat.

„Azért hagytam ott a filmet, mert rájöttem, hogy egy idő után mást gondolok róla, mint a rendező. Azt hiszem, ezt hívják kreatív nézeteltéréseknek.” – Nem kapott több pénzt.

„Sokáig nem gondoltam volna, hogy visszatérek ehhez a karakterhez, de a rajongók olyan sokszor emlékeztettek rá, hogy mennyire várják az újabb kalandjait, hogy úgy éreztem, az ő kedvükért muszáj forgatnom egy újabb részt. Nem hagyhatom cserben őket.” – Sorra buknak meg a filmjei, ezért muszáj újra eljátszania a nagyon unt, de sikeres karakter.

Nem igazán vonz, hogy sekélyes hollywoodi akciófilmekben vállaljak szerepet, ahol annyi a dolgom, hogy jól nézzek ki a kamerák előtt. Fontosabbnak tartom a művészi kihívásokat.” – A színész itt azon bosszankodik, hogy évek óta nem keresték meg egy jól fizető hollywoodi szereppel.

„A kaszkadőrmutatványokat mind magam csinálom, mert ez hozzátartozik ahhoz, hogy hiteles legyek a vásznon. Persze rengeteget gyakorlok előtte a kaszkadőrkoordinátorokkal.” – A legtöbb színész csak a nem túl veszélyes jeleneteket csinálja maga.

„Már gyerekkoromban faltam ezeket a képregényeket, hatalmas rajongó voltam. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy én játszhatom el ezt az ikonikus karaktert, ami annyi embernek olyan sokat jelent.” – Valójában soha nem hallott a karakter nevéről, amíg fel nem hívta az ügynöke. A felkészülés miatt elolvasott egy-két képregényt.

XY-nal dolgozni csodálatos volt. Elképesztően kedves és segítőkész kolléga. Az a fajta kreatív ember, akinek megvan a saját elképzelése, ugyanakkor mindig nyitott mások ötleteire is, és ha valami érdekeset mondasz neki, biztosan hallgat majd rád.” – A film promóciós turnéján nem fognak negatívat mondani a sztárok az alkotásról.

„Amikor nem dolgozom, többnyire csak otthon punnyadok a tévé előtt. Elég unalmas életet élek.” – Senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál munka után.

„Nagyon komolyan vettem a feladatot, végül is egy sebészt alakítok. Kaptam magam mellé egy orvos szakértőt, rengeteg orvosi szakkönyvet olvastam el, és még pár műtétet is megnéztem.” – Az első műtétes YouTube videótól rosszul lett.

„Egy valóban létező személyt eljátszani mindig óriási felelősség egy színésznek, főképp, ha még életben van, azonban ez a kihívás egyben hatalmas öröm is. Az ember hű akar lenni ahhoz a képhez, ami az ismerősei és a családja fejében él, és azt az embert akarja visszaadni a nézőknek, aki valóban létezett.” – A sztár arra céloz, hogy kínszenvedés a forgatás, mert mindenki beleszól mindenbe.

„Nem érdekelnek a kritikák. Csak az számít, hogy a közönség szeresse a filmet.” – A színész tudja, hogy pocsék a film, de nem akar rossz kritikát olvasni az alakításáról.

„Tudom, hogy nem hasonlítok az igazi XY-ra, de szerintem hibás megközelítés, hogy egy életrajzi filmnél a fizikai hasonlóság annyira fontos volna. A személyiségéhez kell hűnek maradnom, számomra ez a legfontosabb.” – Hülye lett volna nem vállalni egy jól fizető munkát.

„Főképp a családomnak és a barátaimnak köszönhetem, hogy sikerült elkerülnöm a sztárallűröket. Ők azok, akik mindig emlékeztetnek rá, hogy honnan jöttem.” – A testőrei megállítják, ha butaságra vetemedne.

(Forrás: nlcafe.hu)

Ajánló

Ajánló