Az utcai bandát modellkarrierre cserélő Jeremy Meeks miatt borult ki az áldozat anyja



Carmeilla Castillo szerint gusztustalan, hogy a börtönviselt férfit dicsőíti a média és a divatipar.Futótűzként terjedt el az interneten 2014-ben Jeremy Meeks börtönfotója, ami azért vált híressé, mert sokan jóképűnek találták a férfi, akit 9 év börtönre ítéltek. Később Meeks modellszerződést kapott, a szabadulása után pedig több híres divattervező kifutóján végigvonult, luxushajókon bulizott, hírességekkel pózolt.

Meeks bűnöző múltjáról sokáig keveset lehetett tudni, ám most a kaliforniai rendőrség elmondta, hogy a férfi a California Crips nevű utcai banda tagja volt, és egyáltalán nem biztosak abban, hogy a férfi teljesen felhagyott az illegális tevékenységekkel a modellkedés miatt.

A börtönviselt férfi élete180 fokos fordulatot vett, ezt azonban nem nézi mindenki jó szemmel. Köztük van Carmeilla Castillo, aki gusztustalannak nevezte, ahogy a média és a divatipar isteníti Meeks-et a kinézete miatt, majd beszámolt arról, hogy a 15 éves fiát Meeks bandája ölte meg 2004-ben, amikor a srác egy születésnapi bulin kosárlabdázott. A fiúra öt lövést adott le David Lewis.

A rendőrség szerint Lewis ugyanannak a bandának volt a tagja, mint Meeks, ám míg a jóképűnek nevezett férfi a Forbes-nak pózol, addig az akkor 17 éves Lewist 142 év börtönre ítélte a bíróság. Castillo ezt felháborítónak tartja és nem érti, hogy Meeks miért kapott jutalmat.

A nő arról is beszélt, hogy a férfi bandája úgy jelent meg az utcán, mint egy westernfilmben. Csak sétáltak és lőttek, miközben az asszony fia, Eric egy garázsban kosarazott. A fiú félrelökte a barátnőjét a golyók elől, aminek eredményeként kapott egy golyót a halántékába, a hasába és a lábába. A srác a helyszínen meghalt.

Castillo egyszerűen nem érti, hogy Meeks hogyan lehet egyáltalán szabadlábon, amikor az alkarján még mindig ott van a bandatetkó és azt senki sem tudhatja biztosan, hogy a férfi tényleg felhagyott-e a régi életével.

Az áldozat édesanyja kifakadása után Meeks is megszólalt. Ő arról beszélt, hogy felhagyott a régi életével, a tetoválásaitól pedig igyekszik megszabadulni, ám a nyilatkozata azt sugallta, hogy nem valószínű, hogy a férfi minden kapcsolatot megszakított az egykori bandájával, hiszen azt mondta, hogy „egy bizonyos szintig kiszállt” a csoportból a modellkarrierje miatt.

Meeks hozzátette, hogy nincs könnyű dolga, ha a gyerekei megkérdezik, hogy mit jelentenek a tetoválásai, hiszen a Crips tetkó mellett egy könnycsepp is van az arcán, ami a bűnözők körében általában arra utal, hogy az illető megölt valakit.

A modellkarrierbe kezdett férfi gyerekei sok kérdést tesznek fel a férfinak, mert szeretnének hasonlítani rá, de Meeks nem akar beszélni nekik arról, hogy milyen bandához tartozik, és mit tett a múltban, ám azzal is tisztában van, hogy semeddig sem tart rákeresni a nevére az interneten. Ha a gyerekei ezt megteszik, akkor gyorsan rá fognak jönni, hogy miért került börtönbe az apjuk a modellkarrierje előtt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló