Agresszív szarvasbika ölte meg a gondozóját



Szörnyű tragédiák, amelyekben a házi kedvenc okozta a gazdája halálát.A házi kedvencekkel kapcsolatos hírek általában arról szólnak, hogy az állatok hogyan mentették meg a gazdájuk életét, zavarták el a betörőt, vagy milyen cuki állatos videó terjed a neten, ám ennek a témának is megvan a maga sötét oldala, hiszen előfordul, hogy a szeretetben, boldogságban nevelt házi kedvenc okozza a gondozója halálát.

Az agresszív szarvas: Gerlad Rushton több egzotikus állattal osztotta meg az otthonát, köztük egy szarvasbikával, akit a 67 éves férfi nevelt fel. Rushton remélte, hogy meg tudja szelídíteni az állatot, de tévedett.

Amikor a szarvas a párzási időszakba lépett, akkor megnövekedtek a hormonjai, aminek hatására agresszívabbá vált. Amikor Rushton meglátogatta a szarvasát, akkor a megvadult állat az agancsával felszögezte a falra a férfit, majd megragadta és megtaposta.

Mindezt végignézte Rushton unokája, aki elrohant, hogy segítséget szerezzen. A felmentősereg lelőtte a szarvasbikát, de Rushton életét már nem lehetett megmenteni.

Gyógyszeres kezelés: Amanda Ruth Black egy állatkereskedésben dolgozott hüllőkkel. A 25 éves nő és a tengerészetnél szolgáló férje több kígyót tartott otthon, köztük a 4 méteres pitont, a Diablot. Amikor a férj 2008. október 21-én hazatért a kiküldetésről, akkor holtan találta a feleségét, a piton pedig nem volt a terráriumában.

A férj ezt követően egy üzenetet talált a falon, amire azt írták: „Gyógyszer Diablonak”.

A nyomozás során kiderült, hogy Black egy fecskendővel próbálta beadni a piton gyógyszerét, mire Diablo megszorította a nő nyakát és megfojtotta.

Bacis harapás: 2016-ban azért kereste fel a torontói kórházat egy 68 éves férfi, mert gyengeséget, hasi fájdalmakat, hidegrázást, hirtelen nagy súlyvesztést tapasztalt magán. Az orvosok arra gondoltak, hogy fertőzésről lehet szó, ezért ultrahang vizsgálatot kértek.

A vizsgálat során vérértágulatot fedeztek fel az aorta hasi szakaszában, ami szétrepedt. Az orvosok azt hitték, hogy meggyógyították a beteget, akit penicillinnel kezeltek. Tizenhárom nappal később a férfi szeptikus sokkot kapott és meghalt.

Amikor az elhunyt felesége megérkezett a kórházba, akkor elmondta az orvosoknak, hogy négy héttel korábban a macskájuk megharapta a férfit. Dr. Dennis Cho elmondta, hogy csak később derült ki, hogy ezt fontos lett volna figyelembe venni a diagnózis felállításakor, mert a macskaharapással egy baktérium jutott be a férfi szervezetébe, ami nem működött megfelelően, ugyanis a beteg sokat ivott, amivel tönkretette az immunrendszerét, ami nem tudott védekezni a baktériummal szemben.

Problémás pórázok: 2011-ben Beverly Head mindennapi programja volt, hogy a lakásához közeli parkban sétált. Ilyenkor sok olyan biciklissel találkozott, aki úgy sétáltatta a kutyáját, hogy a pórázt a kerékpárra kötötte.

A nő sajnálta a kutyákat, mert szerint ez nagyon rossz lehetett nekik. Az egyik nap, amikor Head megint a parkban sétált, elhaladt mellette egy biciklista két huskyval. Az egyik póráz beleakadt a nő lábába, mire Head annyira szerencsétlenül esett, hogy beverte a fejét.

A kerékpáros kihívta a mentőket, a kórházban pedig megműtötték a nőt, de végül belehalt a sérülésbe. Az ügy hatására szigorították a pórázhasználat szabályait.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló