Nyolc hihetetlennek hangzó tudományos összeesküvés-elmélet, ami igaz



A CIA tényleg kísérletezett az agykontrollal, az amerikai kormány pedig valóban kutatott a földönkívüliek után.A CIA tényleg kísérletezett agykontrollal és pszichedelikus szerekkel: 1953 és 1964 között foglalkozott agykontrollal a CIA. Ebben az időszakban több, mint 150 emberkísérletet végeztek úgy, hogy az amerikai állampolgároknak fogalma sem volt arról, hogy a beleegyezésük és orvosi ellenőrzés nélkül kapnak gyógyszereket.

A kutatás során legalább egy ember kórházi kezelésre szorult, ketten pedig meghaltak. Mivel az adatokat megsemmisítették, ezért nem lehet tudni, hogy valójában mennyi áldozata volt a programnak.

Az amerikai kormány valóban kutatott az ufók után: Tavaly a Pentagon elismerte, hogy a kormány nyomozást folytatott az űrből érkező fenyegetések után. A kutatási program 2008-tól 2011-ig tartott, majd sikertelenül zárult, legalábbis a hivatalos források szerint.

Politikusok és az iparág vezetői szándékosan félrevezették a közvéleményt a dohányzás ártalmaival kapcsolatban: Évtizedekkel ezelőtt a Big Tobacco mindent megtett azért, hogy elhitesse az emberekkel, hogy a dohányzás nem halálos. Sőt, még azzal is próbálkoztak, hogy meggyőzik az embereket arról, hogy a cigaretta egészséges.

A dohánygyárak ebben az időben a politikai kampányok nagy támogatói voltak, tehát nagy volt a tét, ezért a politikusok is beszálltak a hazudozásba.

A víz hatással van a békák nemére: Egyes tanulmányok azt állították, hogy az ember által létrehozott vegyi anyagok befolyásolják a békák nemének kialakulását. Az állítások szerint olyan hormonális egyensúlykilengés következik be, hogy a békák hím helyett nősténnyé változnak.

Az amerikai kormány szándékosan megmérgezte az alkoholellátmányokat: 1920-ban a politikusok bevezették az alkoholtilalmat. Ennek következményeként aranykorát élte az illegális alkoholkereskedelem, ezért az amerikai kormány úgy döntött, hogy megmérgezik az illegális likőrellátmányt. Az egyik leghalálosabb méreg a metanol volt, amivel nagyjából 10 ezer embert öltek meg.

A cukor ártalmairól is hazudtak: A cukoripar hosszú évekig megvesztegette a tudósokat és rejtegette azokat az adatokat, amelyek bizonyították, hogy a cukor ártalmas az egészségre. A cukorgyárak komoly összegeket fizettek azért, hogy a közvélemény sokkal többet halljon a zsír káros hatásairól, mint a cukor ártalmairól.

Az amerikai kormány náci tudósokat foglalkoztatott a második világháború után: Miután a németek vereséget szenvedtek a második világháborúban, állítólag 1600 náci tudós munkát kapott az amerikai kormánytól. A náci tudósok között volt, aki a holdra szállás műveletében is részt vehetett, de más komoly űrkutatási projektbe is bevonták őket.

A Közegészségügyi Szolgálat simán végignézte, hogy fekete férfiak halnak bele a szifiliszbe: A kezeletlen szifilisz vakságot, bénulást és halált okozhat, ám a Közegészségügyi Szolgálatot ez nem érdekelte 1932-ben, amikor a tudomány nevében, azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a kezeletlen szifilisz az Amerikában élő fekete férfiakra.

A 40 éven át tartó kutatás során 28 személy belehalt a szifiliszbe, 100 alany a társ betegségek miatt vesztette életét, és 40 férfinek pedig a felesége is szifiliszes lett.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló