A legjobb történelmi sorozatok



Udvari intrika, ármánykodás, szerelem, remek színészek és csodás ruhaköltemények kötik le a néző figyelmét a legjobb kosztümös sorozatokban.Ha szereted a történelmi témájú filmeket, de már unod a Szulejmánt, az Észak és Délt, a Büszkeség és Balítéletet, vagy az Uralkodónőt is láttad, akkor még mindig van jó pár kosztümös sorozat, ami biztos, hogy le fogja kötni a figyelmedet.

Mivel ezen a téren is a bőségzavarával szembesülhetsz, ezért íme öt kiváló kosztümös, történelmi témájú sorozat.

Katalin cárnő: Az orosz kosztümös dráma főszereplője Zsófia Auguszta Friderika porosz hercegnő, aki I. Erzsébet orosz cárnő utasítására költözik Szentpétervárra, hogy ott hozzámenjen az unokaöccséhez, a trónörökös Péterhez.

A hercegnő mindent megtesz azért, hogy megfeleljen a vendéglátóinak, ám ez egyáltalán nem könnyű, hiszen a háttérben hatalmi játékok és személyes vágyak húzódnak.

Tudorok: A sorozat középpontjába a Tudor-ház áll, pontosabban annak a leghíresebb tagja, a 19 éves VIII. Henrik (Jonathan Rhys-Meyers), akit hajt a szenvedély, a becsvágy, a hatalom- és szexéhség.

Természetesen a sorozatból nem hiányzik a történelemből jól ismert feleségcsere, amikor is Katalint kitúrta a számító Boleyn Anna (Natalie Dormer), aki teherré vált, amikor már egyre jobban érdeklődik az államügyek iránt.

Az udvari intrikával teli, cselszövő, ármánykodó karakterek szerepeiben kiváló színészek (például Henry Cavill és Sam Neil) láthatóak. A széria végigkíséri Henrik uralkodásának 40 évét és a feleségcseréket, mindezt csodás kosztümökben.

Downton Abbey: Egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszódik a sorozat, aminek középpontjában a Downton Abbey nevű nagybirtok, az arisztokrata Crawley család és azok szolgálói állnak. Az V. György brit király uralkodása idejében játszódó történet arról szól, hogy a brit történelem nagy pillanatai milyen hatás gyakorolnak a családra.

A Downton Abbey a XX. század elején, 1912-ben, a Titanic elsüllyedésének évében kezdődik. Ez az időszak az I. világháború előtti boldog békeidőkről szól. A sorozat korhű formában mutatja be Anglia történelmét. A látványos, izgalmas, fordulatos sorozat szerepeit kiemelkedően jó színészek játsszák.

Borgiák: Töménytelen mennyiségű szex, intrika, vér és hatalom. Röviden így lehet összefoglalni, hogy miről szól a XV. századi Itáliában játszódó sorozat, amiben némi csalás után, az addig sem az erényességéről híres bíboros, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), VI. Sándor néven hatalomra kerül, majd az egész családjával beköltözik a Vatikánba.

A kosztümös szériából kiderül, hogy a történelem egyik legmeghatározóbb alakjának élete tele volt érdekházasságokkal, politikai és vallási háborúkkal és belső családi viszályokkal. A történelem egyik leghíresebb nője, a méregkeverő, boszorkány Lucrezia Borgia (Holliday Grainger) sem hiányzik a sorozatból.

Medici: Masters of Florence: Az olasz sorozat első évadában olyan híres színészek kaptak főszerepet, mint Richard Madden és Distun Hofman. Az Olaszországban, főleg Firenzében, forgatott sorozat korhűen igyekszik bemutatni, hogy a kereskedő Medici-család hogyan emelkedett fel és vált nagy hatalmú bankár dinasztiává.

Emellett a reneszánsz élet mindennapjait is megismerheted belőle, valamint azt, hogy hogyan alakult Firenze gazdasága és kulturális élete a Medici-családnak köszönhetően. A sorozat második évada még várat magára.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló