Milyen hobbikkal kereshetsz pénzt?



A divat, fotózás, kertészkedés, de például a sütés is lehet bevételi forrás.A hobbit és a munkát szeretjük különválasztani egymástól, ám azzal csak nyerhetsz, ha a szabadidős tevékenységeddel némi plusz jövedelemre is szert teszel, miközben testileg és lelkileg is jól érzed magad a bőrödben.

Divat: Ha szívesen követed a legújabb divatot, próbálod beépíteni a mindennapi megjelenésedbe a friss trendeket, akkor miért nem mutatod meg másoknak is a stílusérzékedet? Indíts például divatblogot, ahol mindig add önmagad.

Itt fontos megjegyezni, hogy türelemre és minőségi tartalomra lesz szükséged, hiszen néhány hétbe beletelik, hogy több száz rajongót gyűjts. Az oldalon hirdetéseket helyezhetsz el, de felkeltheted a női magazinok, divatcégek figyelmét is.

Sütés: Imádsz sütni, amatőr cukrászként pedig, aki csak eddig megkóstolta a süteményeidet, az mind imádta? Ebben az esetben érdemes lehet belevágnod abba, hogy pénzt is keress a süteményeiddel, még úgy is, hogy ehhez meg kell felelned bizonyos előállítási feltételeknek.

Rendezkedés: Ha rendmániásnak vallod magad, imádod sorba rendezni az iratokat és művészien tudod úgy elhelyezni a dolgokat, hogy azzal helyet spórolsz, akkor a cégek és magánszemélyek nagy hasznát vehetik a tudományodnak.

Kertészkedés: Ha az a kedvenc hobbid, hogy füvet nyírsz, gazolsz, locsolsz, de nincs saját kerted, vagy azt már nem tudod tovább csinosítani, akkor vállald el a szomszédaid kertjének rendbetételét egy kisebb összegért cserébe!

Régiségek: Ha szeretsz bolhapiacra, turkálóba járni, szívesen lomtalanítasz, a lakásodban pedig sok kincs található, akkor miért nem adod el drágábban azt, amit fillérekért szereztél? Erre a célja tökéletesen megfelelnek az internetes aukciós oldalak. Ha kipróbálod, akkor mindig készíts fényképet a termékről, aminek hibáiról őszintén tájékoztasd a vevőidet, akik így mindig elégedettek lesznek veled!

Zene: Ha játszol egy hangszeren, valamennyire értesz a zeneszerzéshez, ismered a hangképzési technikákat, akkor bátran taníts másokat is! Kezdetben taníthatnál otthon néhány lelkes tanítványt, de később stúdiót is bérelhetsz.

Fotózás: Ha az ismerőseid őszintén rajonganak a fényképeidért, akkor némi profitot is szerezhetnél azokkal. Indíts blogot, esetleg online portfóliót, töltsd fel a referenciáidat, tedd ki az elérhetőségeidet! Innentől kezdve csak várnod kell a megrendeléseket.

Barkácsolás: A bútorgyárak egymásután állítják elő az olcsó és tartós bútordarabokat, de sokan vannak, akik az egyedi művekért rajonganak. Ha számodra a barkácsolás hobbi, akkor megéri kiváltanod a vállalkozói igazolványt.

Edzés: A fitneszguruk gyakran passzióként fogják fel a munkájukat. Ha szívesen mozogsz, örömödet leled abban, hogy segítesz másoknak csinosabbá válni, akkor bátran végezz el egy tanfolyamot, mert szinte minden mozgásformában megvan az a lehetőség, hogy edzővé válj.

Blogolás: Ha valamit mindenképpen szeretnél megosztani a világgal, akkor indíts blogot! Lehet ez cikkírás, fotózás vagy videózás is, amivel szert tehetsz egy kis mellékkeresetre, ám csak akkor, ha türelmes leszel, mert idő kell, ahhoz, hogy olvasókat szerezz.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló