Gyerekek mellett is tartható kutyákA legideálisabb ebek a családok számára.Ahogy az embereknek, úgy a kutyáknak is megvan a saját személyiségük, ami még fajtán belül is változhat, ráadásul a viselkedésüket nagyban befolyásolja az, hogy hogyan nevelik őket, ám általánosságban mégis elmondható, hogy az alábbi kutyák jól kijönnek a gyerekekkel, ezért családoknak kifejezetten ajánlott a tartásuk.

Breton spániel: Akkor jó választás, ha a család kertes házban él, mert nagy méretű kutyáról van szó, aki az idegenekkel szemben is kedves, jószívű, tehát nem egy született házőrző. Gyerek mellé ideális választás, mert nagyon aranyos természetű eb, aki érzékenységre és szeretetre vágyik.

Uszkár: A család kiváló társa lehet a büszke, elegáns, intelligens, könnyen tanítható, barátságos és vidám uszkár, akinek bozontos szőrét nem nehéz ápoltan tartani. Mivel az egyik legintelligensebb kutyafajta, emiatt jól idomítható, ami fontos szempont, ha kisgyerek is játszik vele.

Cavalier King Charles spániel: Kis méretű, átlagos intelligenciával rendelkező, nagyon aranyos, emberekhez rendkívül gyengéd kutyafajta, aki azért is jó választás gyerek és más kutya mellé, mert játékos, türelmes, és alig várja, hogy kérjenek tőle valamit.

Törpe schnauzer: Remek választás a gyerekekkel gyengéd, intelligens, energikus, élénk, játékos, vidám, éber törpe schnauzer, aki nem igényel sok törődést. Habár kedves eb, mégis képes harciasan fellépni, ha arra van szükség. Ugyanakkor a természete és a kis termete miatt inkább őt kell félteni egyes gyerekektől, mintsem fordítva.

Golden retriever: Természetre és külsőre is hasonlít a labradorra, ám az alacsonyabb mérete és energikussága miatt, mégis a golden retriever ideálisabb választás, ha van gyerek van a családban. Ugyancsak erre a fajtára jellemző az engedelmesség, intelligencia, barátságosság, magabiztosság.

A sok előnyös tulajdonsága miatt gyakran használják vakvezető kutyának, de mentési munkálatoknál is jó hasznát veszik, valamint terápiás segítségnyújtásban is profi. Mindebből látszik, hogy sok gyerek álma lehet egy golden retriever kutyus.

Pembroke Welsh Corgi: Könnyen megtéveszti az embereket az ősi kelta származású, kis termetű kutyafajta, akinek a lábai a testéhez képest rövidek, ugyanis kevesen nézik ki belőle azt, hogy aktív és intelligens fajta, aki jó házőrzőként megugatja az idegeneket.

Emellett barátságos, játékos, tehát jó választás még kisgyerek mellé is. Egyetlen rossz tulajdonsága az, hogy féltékeny más kutyákra, ám ez a legtöbb fajtára jellemző.

Labrador retriever: Számos családi fotón felbukkan a labrador, aki annak köszönheti világraszóló hírnevét, hogy jó természetű, kiegyensúlyozott, megbízható, barátságos, gyengéd, türelmes, rendkívül intelligens és vidám kutya.

Vizsla: Élénk, finom természetű, rendkívül hűséges, ragaszkodó, szeretetteljes, általában nyugodt kutyafajta a vizsla, aki csak akkor ugat, ha provokálják, mindezért tökéletes tagja lehet a családnak, még akkor is, ha gyerek is van.

Német juhász: Az egyik legnépszerűbb kutyafajta híres a sokoldalúságáról. A német juhász jó rendőrkutya, kiváló segítség a mentési feladatoknál, de terápiás célra és vakvezetőként is alkalmazható. Jellemző rá, hogy lelkes, bátor, közvetlen, hűséges és jó házőrző, aki megvédi és segíti az egész családot.

Buldog: A kisebb mérete, alacsonyabb energiaszintje teszi gyerekbaráttá a buldogot. Ez a fajta kutya tanulékony, barátságos, ugyanakkor ellene szóló tulajdonsága a féltékenység és a heves hűség.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló