Öt év után kapta vissza a kutyáját Nicola Phillips



Ellopott kedvencük megtalálásáról meséltek a gazdik.Minden kutyaszerető ember rémálma, hogy egy nap arra ébred, hogy ellopták a kedvencét. Ilyenkor a gazdik mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy visszakapják a négylábú társukat, amikor pedig megtörténik az újratalálkozás, akkor kutya és gazdája is hatalmas boldogságot él át.

Erről mesélt az a két gazdi is, akiknek az ellopott kutyája évek múlva került elő.

1. Francesca Debnam-Sharp Bella névre hallgató cocker spánieljét házőrzőként és kedvencként tartották az angliai Braintree-ben található családi farmon. Az éjszakára zárt kennelben tartott kutyát 2015 októberében lopták el.

A gazdik értesítették a rendőrséget. A közösségi médiában is jelentették Bella eltűnését, és plakátokat tettek ki a környéken. A 25 éves Francesca mindig lassított, amikor meglátott az utcán egy cocker spánielt, hátha Bella az.

Végül három évvel később jött a hívás, hogy megtalálták Bellát, akit négy másik kutyával együtt dobtak ki az út mellett. Bellát a mikrochipje alapján azonosították.

Annyira boldog volt, hogy hazajöhetett, de az állapotát látva összeszorult a szívem. Rühes volt, a bőre tele sebekkel, az összegubancolódott szőre sárga volt a vizelettől. Hogy képes bárki ilyet tenni egy védtelen állattal? – mesélte Francesca, aki szerint Bellát tenyésztésre használták, majd egyszerűen kidobták, amikor erre alkalmatlanná vált. Bella és a gazdija ma már újra a legjobb barátok lettek.

2. 2013 augusztusában az angliai Colefordból, egy zárt kennelből lopták el a 7 éves cocker spánieljét, Scampit. A gazdi, Nicola Phillips mindent megtett, hogy megtalálja az otthonából elvitt kutyát. Ennek érdekében értesítette a rendőrséget, az utcákat járta és létrehozott egy Facebook-oldalt.

A következő években Nicola számos üzenetet kapott, miszerint megtalálták Scampit, de ezek mindegyike téves információnak bizonyult. Egy idő után a gazdi sokáig nem nézett rá Facebook-oldalra, ám amikor végül megtette, akkor talált ott egy videót, aminek megnyitása után egy kutyát látott, aki egyedül kószált az utcán.

Az egy járókelő által rögzített felvétel alapján Nicola biztos volt benne, hogy Scampi szerepel a felvételen, ezért 200 mérföldet utazott Észak-Londonba, ahol a kutyát öt évvel az ellopása után, befogadták.

Nicola így mesélt a viszontlátás pillanatáról:

Először nem ismert fel. A feje ferdén állt. Később kiderült, hogy stroke-ja volt, félig megvakult és megsüketült. A bundája összegubancolódott és bolhás volt. Olyan szomorúnak tűnt. Borzasztó volt. Nem ismert meg, de a hazafelé vezető úton folyamatosan figyelt, mintha próbálna emlékezni, hogy honnan ismerhet. Aztán ahogy kilépett az autóból, úgy már rögtön tudta, hogy hol van. A farkát csóválva szaladgált.

Az elrablása óta Scampi félősebb, visszahúzódóbb lett. Az enni- és innivalót azonnal, szinte pánikszerűen elfogyasztja. A gazdinak ezt fáj látnia, mert szerinte a kedvence sokszor éhezhetett, szomjazhatott, amíg távol volt.

Szerintem azok, akik ilyet tesznek, fel sem tudják fogni, hogy milyen nagy fájdalmat okoznak. Hetekig nem aludtam, teljesen összetörtem, amiért elvették tőlem a családom egyik tagját – mondta Nicola, aki arról is beszélt, hogy Scampi ma már idős kutyaként tölti a mindennapjait, sokat alszik, a gazdi pedig igyekszik minden napot kihasználni, amit a kedvencével tölthet.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló