Börtönbe zárták a harcias szamarat Mexikóban



Bűncselekmények, amelyeket állatok követtek el az emberek ellen.Állattámadásokról gyakran hallani, ám arról már ritkán, hogy a rendőrség letartóztatta a rosszul viselkedő állatokat, pedig előfordul, hogy a hatóság így jár el. Íme néhány ilyen eset a közeli és távoli múltból!

A harcias mexikói szamár: 2008-ban egy embert mellkason rúgott, majd egy másikat fellökött a Blacky nevű szamár a mexikói Chiapasban. A helyszínre kiérkező rendőröknek sikerült megfékezniük az agresszív állatot, akit a letartóztatás után börtönbe szállítottak.

Az ott dolgozó Sinar Gomez elmondta, hogy arrafelé nem számít, hogy ki milyen fajhoz tartozik, mert mindenkit rácsok mögé csuknak, aki bűnt követ el. Blacky egészen addig börtönben maradt, amíg a gazdája, Mauro Gutierrez ki nem fizette az óvadékot, vagyis a sértett felek orvosi számláit.

A kakas, amelyik tojást mert tojni, és az emberre támadó disznó: 1474-ben Bázelben tartóztattak le egy kakasnak kinéző tyúkot, amiért tojást tojt és költögetni kezdte azt. Ez azért minősült bűncselekménynek, mert abban a korban a babonás emberek azt hitték, hogy az ördög műve, ha a kakas tojást tojik.

A természetellenes viselkedésért bezárt szárnyas mellé védőügyvédet rendetek ki, de még az sem tudta megmenteni a védencét, akit bűnösnek mondtak ki és halálra ítéltek. A kakasnak kinéző tyúkot a város főterén égették el.

1494-ben a franciák egy disznót vádoltak azzal, hogy megölt egy csecsemőt. A szemtanúk azt állították, hogy a disznó betört a házba, ahol rátámadt egy újszülöttre, aki később belehalt a sérüléseibe. A vádlottat bűnösnek mondták ki, majd elrettentésképpen nyilvánosan felakasztották.

Ügyes kis tolvajok: Indiában egy csapat majom tartott rettegésben egy kis falut, ahol a helyiek nem hagyhattak elől ételt, mert az állatok mindent elloptak. Ennél azonban súlyosabb bűncselekményeket is elkövettek, ugyanis leszaggatták a ruhát az emberekről, sőt, az egyik majom téglával fenyegette a gyerekeket, és megrongálta egyikük matekkönyvét.

Mivel a környéken sok a rosszul viselkedő majom, ezért a helyi állatkertben létrehoztak számukra egy rácsos elkülönítőt. A majmok agresszív viselkedése az erdőirtások következménye, hiszen egyre jobban csökken a természetes élőhelyük, ezért az állatok rákényszerülnek, hogy a településeken szerezzenek maguknak élelmet.

A majmok erőszakosságának másik oka, hogy egyes példányokat kölyökkorukban visznek el házi kedvencnek az emberek, ám amikor az állatok ivaréretté válnak és agresszíven kezdenek viselkedni, akkor szabadon engedik őket.

Az így felnőtt majom képtelen visszatérni a természetes közegébe, ezért a településeken marad, ahol a lakosságot terrorizálja. A probléma megoldására most azt találták ki az indiaiak, hogy egyfajta reformiskolában próbálják átnevelni az agresszív majmokat, hogy azok békés, szelíd állatokká váljanak.

Káromkodásért börtön a papagájnak: 2015-ben, Indiában tartóztatták le a Hariyal névre keresztelt papagájt, amiért állandóan, hangosan káromkodva becsmérelte a tulajdonosának mostohaanyját. Az asszony egy ideig tűrte a papagáj mocskos beszédét, amit valószínűleg a nő mostohafia tanított neki, akivel elég durva vagyoni vitája volt.

Egy idő után a mostohaanyuka a rendőrség segítségét kérte. Amikor a hatóság kiérkezett a helyszínre, akkor Hariyal meg sem nyikkant. A rendőrök úgy döntöttek, hogy megfigyelésre beviszik az őrsre a papagájt, de ő ott is élt a hallgatás jogával, ezért átadták a területi erdészeti részlegnek, ahol szabadon engedték, hadd káromkodjon kedvére.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló