Zászlóalj tűnt el a rejtélyes ködben



Öt dolog, ami eddig egyetlen egyszer fordult elő az életben.Aki azt állítja, hogy az életben nincsenek csodák, az téved, hiszen minden nap történnek elképesztő dolgok, csak néha meg kell állnunk a rohanásban, hogy észrevegyük ezeket a különleges eseményeket, amely lehet, hogy csak egyszer fordulnak elő az életében.

A köd, amiben több százan elvesztek: 1915 nyarán azért indult útnak a Norfolk zászlóalj, hogy megtámadjanak egy falvat Törökországban, ám útközben különös ködbe keveredtek, amiben 267 ember nyomtalanul eltűnt, és soha többé nem adtak hírt magukról.

Senki sem tudott rájönni arra, hogy mi történt a zászlóaljjal, hogyan tűnhettek el a megmagyarázhatatlan ködben, amiről a szemtanúk azt mondták, hogy egyáltalán nem változott az alakja, még a szél hatására sem.

Amikor 1918-ban az Egyesült Királyság győzelmet aratott Törökország felett, akkor követelték a Norfolk zászlóalj tagjainak szabadon engedését, de ezt Törökország nem tudta teljesíteni, hiszen senki sem tudja, hogy hol lehet a 267 ember.

Tanzániában hónapokig röhögőgörcsöt kaptak az emberek: Az igazság az, hogy hangozzék bármilyen hihetetlenül, az eset tényleg megtörtént, de nem egyszer, viszont ez volt az első és eddig az egyetlen alkalom, hogy sikerült rögzíteni a kollektív röhögőgörcsöt.

A különös jelenség 1962-ben történt, amikor Tanzániában három keresztény iskola diákjai kaptak röhögőgörcsöt. Aki elkezdett nevetni, az nem bírta abbahagyni. Mivel a röhögés terjedt, ezért az iskolát be kellett zárni.

Ezzel azonban nem sikerült megfékezni a „járványt”, ugyanis 18 hónap alatt további 14 iskolát zártak be, a röhögőgörcsöt pedig több ezer ember „elkapta”.A tudósok véleménye az, hogy a nagyon szigorú szabályok és a tanárok a felelősek a jelenségért, amit valójában a gyerekek tiltakozása volt.

Furcsa lábnyomok a hóban: 1855-ben, az Anglia délnyugati részén található Devon megyében a helyiek semmire sem hasonlító lábnyomokat találtak a hóban. A nyomok patára emlékeztettek, de mégsem lehetett mondani, hogy lótól származnak.

A jelenséget még furcsábbá tette az, hogy a házak tetején és a kémények környékén is találtak ilyen nyomokat, a lakók pedig azt állították, hogy nem hallottak semmiféle zajt éjszaka. A tudósoknak sajnos nem volt lehetősége arra, hogy megvizsgálják a nyomokat, mert túl gyorsan elolvadt a hó, ezért csak teóriák léteznek.

Egy ausztrál kislánynak megváltozott a vércsoportja: Demi-Lee Brennan volt az első ember, aki esetében sikerült rögzíteni a vércsoport megváltozását. A 9 éves kislány májtranszplantáción esett át, amihez férfi donort kapott.

Néhány hónappal Brennan RH negatív vércsoportja RH pozitívra változott. Ez valószínűleg a májban található őssejtek miatt történt, mert azok átvették a korábbi helyét a gyenge immunrendszer miatt.

A Niagara-vízesésben nem volt víz: 50 évvel ezelőtt kis híján teljesen eltűnt a Niagara-vízesés. 1969-ben az amerikai és a kanadai kormánynak közösen kellett kitalálnia egy megoldást, ugyanis az erózió (az a folyamat, amikor a felszíni erők, például víz vagy jég, rombolni kezdik a felszínt) lassan pusztította a természeti csodát.

Végül úgy döntöttek, hogy nyáron létrehoznak egy mesterséges folyosót, hogy eltereljék az áramlást, és megvizsgálják a sziklafalat, hogy kiderüljön, mekkora a károsodás. A mederben fél évig nem volt víz, viszont a terveket sikerült véghezvinni, úgyhogy azóta sem fordult elő újra, hogy ne legyen víz a Niagara-vízesésben.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló